HomeΚΟΣΜΟΣΟ μακελάρης της Νορβηγίας άσκησε έφεση για τις συνθήκες κράτησής του

Ο μακελάρης της Νορβηγίας άσκησε έφεση για τις συνθήκες κράτησής του

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσέφυγε ο Νορβηγός μακελάρης Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ διαμαρτυρώμενος για τις συνθήκες κράτησής του.

Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής, ο οποίος στις αρχές του Ιουνίου άλλαξε και επίσημα το όνομά του σε Φίοτολφ Χάνσεν, χωρίς να εηγήσει τους λόγους, κατέθεσε έφεση στο δικαστήριο του Στρασβούργου ζητώντας καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας από τους δικηγόρους του, ο Όιστιν Στόρβικ, δήλωσε στο τοπικό δίκτυο NRK ότι «Η ουσία της έφεσης είναι ότι διαμαρτυρόμαστε για το υπερβολικό επίπεδο απομόνωσης αλλά και την μακροχρόνια απομόνωση του Μπρέιβικ».

Σκοπός του Μπρέιβικ είναι να ανατρέψει την απόφαση που πήρε νορβηγικό εφετείο τον Μάρτιο, σύμφωνα με την οποία η σχεδόν απομόνωσή του σε ένα κελί τριών δωματίων συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο μάλιστα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας αρνήθηκε  να ασκήσει έφεση του εξτρεμιστή ακροδεξιού, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους στη χειρότερη θηριωδία της Νορβηγίας τον Ιούλιο του 2011.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση