Αργά το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι της Σούδας το ξύλινο ιστιοφόρο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης να μεταφέρει δεκάδες μετανάστες.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο καπετάνιος του ιστιοφόρου εξέπεμψε σήμα κινδύνο σήμερα τα ξημερώματα την ώρα που βρισκόταν 30 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου Χανιών.

Στην περιοχή προσέτρεξαν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , αλλά και ένα φορτηγό πλοίο για παροχή βοήθειας, όπως επίσης λιμενικοί, αλλά και πλήρωμα της Frontex, οι οποίοι το ρυμουλκούν στο λιμάνι της Σούδας.

Το ιστιοφόρο – στο οποίο επιβαίνουν 120 μετανάστες, ανάμεσά τους και τρεις δουλέμποροι από την Ουκρανία – ξεκίνησε από τις τουρκικές αρχές και είχε προορισμό την Ιταλία ωστόσο προκλήθηκε μηχανική βλάβη ανοιχτά της Κρήτης σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές.

Από τα ξημερώματα οι φορείς των Χανίων ετοιμάζουν τον χώρο φιλοξενίας

Στο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά αναμένεται να φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

Μάλιστα, από τα ξημερώματα οι αρχές της πόλης τρέχουν να ετοιμάσουν τον χώρο.

«Είναι σχεδόν όλα έτοιμα για την υποδοχή και την φιλοξενία των 120 μεταναστών», αναφέρει στο cretapost, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

120 μετανάστες ανάμεσά τους παιδιά αλλά και οι δουλέμποροι

Μόλις το ιστιοφόρο έδεσε στο λιμάνι της Σούδας ανέβηκαν γιατροί προκειμένου να προχωρήσουν στην ιατρική εξέταση των μεταναστών.

Μάλιστα χρειάστηκε η μεταφορά τεσσάρων ατόμων στο νοσοκομείο καθώς κάποιοι είχαν ελαφρά τραύματα από μικροτραυματισμούς και κάποιοι άλλοι για παθολογικούς λόγους.

Ανάμεσα στους 120 μετανάστες υπάρχουν 13 ανήλικα παιδιά καθώς και οι τρεις δουλέμποροι οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια των αρχών.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεών τους οι μετανάστες θα αποβιβαστούν και θα οδηγηθούν στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση