HomeΕΛΛΑΔΑΗ κυβέρνηση παρέδωσε τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους

Η κυβέρνηση παρέδωσε τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους

Με «υπογραφή» Τόσκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεχωριστό «κρατίδιο» και με τη βούλα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί πλέον η περιοχή των Εξαρχείων καθώς η κυβέρνηση αλλά και η αστυνομία, με την απόφασή τους να απαγορεύσουν τη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης, ουσιαστικά αποδέχθηκαν ότι δεν είναι σε θέση να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή που περικλείεται πάνω από τη λεωφόρο Πατησίων και μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Τα Εξάρχεια είναι και με τη σφραγίδα της κυβέρνησης, άβατο» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αποτυπώνοντας σε εννέα λέξεις την πραγματικότητα στην περιοχή που αποδέχεται ασμένως η κυβέρνηση με το πρόσχημα της «δημόσιας ασφάλειας».

Άλλωστε τι περισσότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν υπουργό Προστασίας του Πολίτη όπως ο Νίκος Τόσκας ο οποίος έχει δημοσίως ομολογήσει τον Αύγουστο του 2016 ότι αποδέχεται ως συνομιλητή του τις… συλλογικότητες των Εξαρχείων.

Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή τις συνέπειες της… αριστερής αυτής απαγόρευσης κατά αστυνομικών στους ίδιους τους ενστόλους που δίνει την αίσθηση της δύναμης στους αποκαλούμενους γνωστούς-αγνώστους καθώς υπάρχει η ανησυχία για φαινόμενα «δράσεων» κατά μεμονωμένων αστυνομικών και αύξηση της έντασης και της σφοδρότητας της εναντίων αστυνομικών δυνάμεων.

Τον φόβο αυτό ενισχύει το γεγονός ότι οι πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας έλεγαν ότι οι αναρχικοί οργανώνονταν και ετοίμαζαν πόλεμο με μολότοφ και αυτοσχέδια συστήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων σε ευθεία βολή προκειμένου να δείξουν ποιος τελικά έχει το πάνω χέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Το επόμενο κρας-τεστ στον ιδιότυπο αυτό πόλεμο θα αποτελέσει η προαναγγελθείσα – μέσω Indymedia – για τις 5 το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων.

Όπως, εξάλλου σχολίασε πολύ καυστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσω Facebook, «πολύ σωστά απαγόρευσε ο κύριος Τόσκας τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια. Δεν πρέπει να προκαλούμε τα γειτονικά μας κράτη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση