HomeΚΡΗΤΗΧρήσιμο “εργαλείο” για το Δ. Αγ. Νικολάου…οι ορθοφωτοχάρτες

Χρήσιμο “εργαλείο” για το Δ. Αγ. Νικολάου…οι ορθοφωτοχάρτες

Για την εκπαίδευση υπαλλήλων και στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πολύτιμο υλικό που το επόμενο διάστημα, αναμένεται ν΄ αποτελέσει » χρήσιμο εργαλείο» τόσο στην εκπαίδευση υπαλλήλων και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες του τεχνικού κόσμου της περιοχής παραδόθηκε στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Ο λόγος για τους ορθοφωτοχάρτες των δημοτικών κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Νεάπολης και Βραχασίου- που μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης – με τους κ.κ. Βασίλειο Δεσποτάκη, Κυριάκο Παπαγεωργίου και Ροδιτάκη Ανδρέα, παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας παρουσία και του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού.

dsc_0670

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό της ανάθεσης του συγεκριμένου έργου ανέρχεται στα : 65.348,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ και περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες : αεροφωτογράφηση και παραγωγή ορθοεικόνων υψηλής ανάλυσης 5 cm των σημαντικών περιοχών ενδιαφέροντος (οικισμοί, επεκτάσεις, σχέδια πόλης, δομημένο περιβάλλον παραλιακή ζώνη της κάθε δημοτικής ενότητας του δήμου Αγίου Νικολάου, -αεροφωτογράφηση καθώς και παραγωγή ορθοεικόνων ανάλυσης 5 cm όλων των υπόλοιπων περιοχών της κάθε δημοτικής ενότητας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός μεταξύ άλλων ανέφερε : «Σήμερα έχουμε στα χέρια μας ορθοφωτοχάρτες για ολη την έκταση του δήμου: Από την παραλία μέχρι το τελευταίο όριο στα βουνά του Λασιθίου, στο Καλό Χωριό και στο Σίσι – ένα πολύτιμο εργαλείο, όπως θα αποδειχθεί – που στο εξής θα μας επιτρέψει -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- την σύνταξη μελετών υψηλής ακρίβειας.

dsc_0676

Ένα υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ώς βάση προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα GIS για όλα τα συστήματα του δήμου (δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης, φωτισμού κ.α).

Εξ άλλου όπως έγινε γνωστό, άμεσα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης -στη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στο δήμο -και στους μηχανικούς της περιοχής.

Με την υποδομή αυτή, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο δήμος κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, στην λογική της e – διοίκησης, παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξιδεικευμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες.

dsc_0679

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν : ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, ο κ. Βασ. Δεσποτάκης, ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, η προισταμένη του τμήματος μελετών – αρχιτέκτονας κ.Μαρία Πρατσινάκη, ο Πολιτ. Μηχαν. κ. Σταύρος Καρυωτάκης, ο τοπογράφος κ. Γιάννης Νικολαίδης καθώς και ο τοπογράφος κ. Μιχ. Φαρσάρης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση