Την οργή της οικογένειας της 17χρονης κοπέλας, που έπεσε θύμα βιασμού από δύο νεαρούς Βούλγαρους τον Ιανουάριο του 2016 στην περιοχή της Σητείας, προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση.

Όπως αποφάσισε η σύνθεση του δικαστηρίου, η κατηγορία, που βάραινε τους δύο άνδρες μετατράπηκε από ομαδικό βιασμό σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Επίσης στον έναν εξ αυτών επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών κατά συγχώνευση, επειδή βιντεοσκοπούσε τότε τις πράξεις τους, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με αυτούς, οι δύο άνδρες απαγορεύεται να πλησιάζουν την ανήλικη, η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση, σε απόσταση λιγότερη των 100 μέτρων, θα πρέπει να εμφανίζονται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 35 και 27 ετών αντίστοιχα, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν προσωρινά κρατούμενοι, τώρα πλέον είναι ελεύθεροι.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση συγγενών του κοριτσιού, οι οποίοι άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Σητείας.

Οι δύο άνδρες, αφού προσέγγισαν την ανήλικη κοπέλα, με κάποιο πρόσχημα την έπεισαν να τους ακολουθήσει.

Αφού την επιβίβασαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, έξω από τη Σητεία, όπου – σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας και της οικογένειάς της – την υποχρέωσαν να έρθει σε επαφή μαζί τους, διαδοχικά.

Στη συνέχεια, αφού επιβιβάστηκαν ξανά στο αυτοκίνητο, την εγκατέλειψαν σε άλλο σημείο, στα περίχωρα της πόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση