HomeΚΡΗΤΗΈνα «ξεχασμένο» master plan ενεργοποιείται και θέτει πολλά ερωτήματα

Ένα «ξεχασμένο» master plan ενεργοποιείται και θέτει πολλά ερωτήματα

Οι θέσεις των «Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου» για τα έργα του ΟΛΗ και η απάντηση της δημοτικής αρχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της κατασκευής του μόλου στα Λινοπεράματα που εντάσσεται στο master plan του ΟΛΗ και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον Δήμο Μαλεβιζίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου».

Όπως επισημαίνουν μεταξύ, άλλων, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση της δημοτικής κίνησης, όρισε μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα επιλαμβάνονταν των θεμάτων των τελών ελλιμενισμού και της χερσαίας ζώνης που διαχειρίζεται ο ΟΛΗ, καθώς και του ζητήματος που προέκυψε ξαφνικά και αφορούσε στην κατασκευή μόλου μήκους περίπου 500 μέτρων στον κόλπο των Λινοπεραμάτων, με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ.

Η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι τυχαία έλαβε γνώση των σχεδιασμών αυτών, παρόλο που το θέμα είναι γνωστό εδώ και 8 χρόνια και είχε απασχολήσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27.04.2012.

Στην ίδια ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ, οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» κάνουν λόγο για αδράνεια της δημοτικής αρχής στο ζήτημα καθώς με έγγραφο της 17ης Μαΐου που έφτασε στον δήμο Μαλεβιζίου, από την Περιφέρεια, θα υπήρχε η δυνατότητα έγκαιρης υποβολής ενστάσεων για τον σχεδιασμό υλοποίησης του master plan του ΟΛΗ.

Μάλιστα, καταλήγουν πως προτίθενται να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τα Λινοπεράματα στη διάρκεια της οποίας θα καλέσουν τη δημοτική αρχή να δώσει επίσημα εξηγήσεις.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου απάντησε στις αιτιάσεις της δημοτικής παράταξης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά, κατά την προσφιλή τακτική της, η παράταξη «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» διαδίδει ανακρίβειες και ψεύδη.

synedriash

Ετούτη όμως την ώρα που σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και η κοινωνία του Μαλεβιζίου γενικότερα, δίνουν μια ακόμα πολύ σκληρή μάχη για τα Ληνοπεράμματα, δεν μας επιτρέπεται να χάνουμε ούτε λεπτό σε τακτικισμούς περασμένων εποχών.

Η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου συνεχίζει τον αγώνα όπως κάνει σταθερά και ακλόνητα από το 2011 που ανέλαβε τις τύχες του Μαλεβιζίου, μαζί και η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε για αυτόν τον σκοπό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε και την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση