HomeHL-9Άνοιξαν το αμαξοστάσιο οι απεργοί – Στους δρόμους τα απορριμματοφόρα

Άνοιξαν το αμαξοστάσιο οι απεργοί – Στους δρόμους τα απορριμματοφόρα

Μετά την εισαγγελική παραγγελία για άμεσο τερματισμό της κατάληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση να επιτρέψουν την έξοδο των απορριμματοφόρων από το αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου, έλαβαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι απεργοί συμβασιούχοι της καθαριότητας, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν την απεργία τους τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη όπως αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συνεργεία αποτελούμενα από τους μονίμους υπαλλήλους της καθαριότητας στον Δήμο Ηρακλείου ξεκίνησαν την αποκομιδή των απορριμμάτων αρχής γενομένης από τα «νευραλγικά» σημεία της πόλης, με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια έκτακτης συνέλευσης, μετά την εισαγγελική παραγγελία που υπήρξε νωρίτερα το απόγευμα, για την οποία η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου είχε ενημερώσει και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, ώστε να ληφθεί η απαιτούμενη μέριμνα, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγείας.

Μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος συμμετείχε στην έκτακτη συνέλευση των απεργών, επισήμανε ότι «οι απεργοί που συνεχίζουν ωστόσο την κινητοποίησή τους, έδειξαν την καλή τους διάθεση και αποφάσισαν να τερματίσουν την κατάληψη στη μάντρα, προκειμένου να βγουν τα απορριμματοφόρα και να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών«.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε καταρτισθεί ήδη από χθες, τότε μέσα σε τέσσερα με πέντε 24ωρα η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί στις γειτονιές του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση