Εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο πυροδοτεί η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα κριθεί σε νέα συνέλευση των απεργών αν θα συνεχιστούν ή όχι οι καταλήψεις στα δημοτικά αμαξοστάσια, όπως συμβαίνει και στη μάντρα του δήμου Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στις γειτονιές του Ηρακλείου είναι αφόρητη από τους τόνους των σκουπιδιών που σαπίζουν από την πολυήμερη έκθεση στον καυτό ήλιο, ελλοχεύοντας σημαντικότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Όπως όλα δείχνουν, μετά τη νυχτερινή επανακατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Ηρακλείου από τους απεργούς και το αιφνιδιαστικό σταμάτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων που βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε εισαγγελική παραγγελία να ανοίξει άμεσα η μάντρα, ώστε να βγουν τα απορριμματοφόρα και να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από τους μόνιμους εργαζομένους στην καθαριότητα.

Η εισαγγελέας Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ενημερώσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για τη σχετική παραγγελία ενώ πυρετός διεργασιών και διαβουλεύσεων βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Ηρακλείου.

Αστάθμητος παράγοντας για την ώρα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι απεργοί συμβασιούχοι της καθαριότητας σε τοπικό επίπεδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση