HomeΕΛΛΑΔΑΕξάρθρωση κυκλώματος που μετέφερε χημικά προϊόντα για νοθεία καυσίμων

Εξάρθρωση κυκλώματος που μετέφερε χημικά προϊόντα για νοθεία καυσίμων

Τα έφερναν από Βουλγαρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύκλωμα, που μετέφερε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 49 ετών και ένας 56χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, 34 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 32.320 ευρώ.

Η αστυνομία εντόπισε στα Άνω Λιόσια Αττικής αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο ο 24χρονος και ο 56χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν δημιουργήσει ειδική εγκατάσταση, για την ασφαλή αποθήκευση χημικών προϊόντων, που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια τα χημικά προϊόντα μεταφέρονταν με βυτιοφόρο σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής, όπου γινόταν η μετάγγισή τους στις δεξαμενές του.

Στη συγκεκριμένη αποθήκη, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 33.500 λίτρα μείγματος διαλυτών, το οποίο εμπίπτει στον Τελωνειακό Κώδικα. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 41 πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμία, 7 πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 5.000 λίτρων η καθεμία και χρηματικό ποσό 450 ευρώ και 750 λέβα Βουλγαρίας.

Σημειώνεται, ότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του 34χρονου συνεργού των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συστήματος εισροών – εκροών, με το οποίο γινόταν αλλοίωση των ενδείξεων και δεδομένων του συστήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση