HomeΚΟΣΜΟΣΣυρία: Μακελειό από αεροπορικό βομβαρδισμό σε φυλακή του ISIS

Συρία: Μακελειό από αεροπορικό βομβαρδισμό σε φυλακή του ISIS

Δεκάδες νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες κρατούμενοι του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, όπως πιστεύεται, σε φυλακή της τρομοκρατικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.»

Η αντιπολιτευόμενη οργάνωση είπε ότι ο βομβαρδισμός τα χαράματα της Δευτέρας έπληξε κτίριο της πόλης αλ Μαγιαντίν που οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούσαν ως φυλακή κι ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 42 αιχμάλωτοι. Ο διεθνής υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός είπε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό.

Το συριακό κρατικό δίκτυο al-Ikhbarigya μετέδωσε πληροφορίες του ανταποκριτή του στο Νέτιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με τις οποίες αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού κατέστρεψαν κτίριο που χρησιμοποιούσε ως φυλακή για «μεγάλο αριθμό αμάχων» το «Ισλαμικό Κράτος» στο αλ Μαγιαντίν, περίοπυ 80 χλμ από τα σύνορα με το Ιράκ.

Δύο αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είπαν στο Reuters ότι τα περισσότερα από τα ηγετικά στελέχη του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν μετακινηθεί στο αλ Μαγιαντίν, στην κοιλάδα του Ευφράτη, νοτιοανατολικά της Ράκα, της πολιορκούμενης de facto πρωτεύουσας της τρομοκρατικής οργάνωσης. Κι ότι εκεί ξαναέστησαν το δίκτυο ιντερνετικής προπαγάνδας και το κέντρο διοίκησης των επιθέσεων στην Ευρώπη και αλλού.
iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση