HomeΚΟΣΜΟΣΛευκωσία: Δεν τίθεται θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας στο Κυπριακό

Λευκωσία: Δεν τίθεται θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας στο Κυπριακό

Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι αυτός είναι ο σκοπός του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ `Ειντε για τη Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα, η οποία αρχίζει αύριο.

Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. Αναφορικά με τη δήλωση του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, ότι η Διάσκεψη γίνεται με ««εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη Διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Είπε ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κραν Μοντάνα θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες, δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της `Αγκυρας. Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη σοβαρότητα, όπως πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της σε τέτοιες στιγμές, προσέρχεται στη διάσκεψη με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Όπως είπε «δεν πρόκειται για πενταμερή διάσκεψη» και όλες οι ενέργειες για τη Διάσκεψη «είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση». Για το κατά πόσον η Συνθήκη για εφαρμογή της λύσης θα αφορά την κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων ή θα συνδέεται και με ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, σημείωσε ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ενός εγγράφου το οποίο «δεν έχει την όποια υπόσταση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις συζητήσεις στο Κραν Μοντάνα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση