HomeΚΡΗΤΗΈκαναν…ποδηλατάδα στη Χερσόνησο

Έκαναν…ποδηλατάδα στη Χερσόνησο

Με επιτυχία η διοργάνωση για δεύτερη χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, το περασμένο Σάββατο , ποδηλατοβόλτα από το Δήμο Χερσονήσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας ενέργειας 2017, με στόχο την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου, ως εναλλακτικού και λιγότερο ρυπογόνου μέσου μετακίνησης.

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας αποτελεί ευρωπαϊκό θεσμό που διεξάγεται κάθε χρόνο με εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

20170624_175539

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στο θεσμό, με την εκδήλωση της ποδηλατάδας, «Coastal Bike Ride in Hersonisos Municipality» η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (http://www.eusew.eu/ ) με αριθμό 2207.

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Χερσονήσου να συμμετάσχουν στην απογευματινή ποδηλατοβόλτα στην «ριβιέρα του Δήμου Χερσονήσου» και συγκεκριμένα κατά μήκος της παραλιακής οδού Σταλίδας Μαλίων, σε ένα από τα ομορφότερα τμήματα του παραλιακού μετώπου της δημοτικής ενότητας Μαλίων, όπου ειδικά το απόγευμα η θέα στη θάλασσα είναι μαγευτική.

Η εκκίνηση δόθηκε στο δημοτικό πάρκινγκ, στην Σταλίδα (όπισθεν του ξενοδοχείου blue sea) στις 18.00 μ.μ., με ενδιάμεσο σταθμό το Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων και τερματισμό στο ίδιο σημείο της εκκίνησης έπειτα από περίπου 2 ώρες. Με τις ανηφόρες να είναι ελάχιστες και τις ευθείες αρκετές, η διαδρομή, μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων, ήταν εύκολη και ευχάριστη, για μικρούς και μεγάλους, ακόμη και για τους απλούς φίλους του ποδηλάτου.

img_20170624_173727

Στην εκδήλωση παρέστη ο Διευθυντής του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας Κρήτης, κος Νίκος Ζωγραφάκης ο οποίος μετά την άφιξη των συμμετεχόντων στον τερματισμό, ανέφερε τη σπουδαιότητα διοργάνωσης παρόμοιων δράσεων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υποχρέωση που απορρέει άλλωστε και από την συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στο

Σύμφωνο των Δημάρχων. Τέλος, τόνισε την ανάγκη καλλιέργειας συνείδησης στους πολίτες αναφορικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και τα πρότυπα που επιλέγουν στις μετακινήσεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει το μήνυμα του φετινού εορτασμού της ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης ενέργειας, «clean energy for all Europeans» το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με δράσεις όπως η σημερινή που έχει να κάνει με εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μεταφοράς. Ακολούθησε η κλήρωση δύο ποδηλάτων με τα κράνη τους τα οποία κέρδισαν δύο από τους συμμετέχοντες, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες που ποδηλάτησαν.

img_20170624_175751

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης προσφέρθηκε ελαφρύ κέρασμα σε όσους παρευρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση