HomeΚΡΗΤΗΠΑΜΕ Ηρακλείου: «Να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους»

ΠΑΜΕ Ηρακλείου: «Να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους»

Τι λέει για τις εξελίξεις στην κινητοποίηση των συμβασιούχων καθαριότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου τάσσεται με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, στην οποία επισημαίνει:

«Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους συμβασιούχους και μόνιμους εργαζομένους απεργούς σε όλη τη χώρα και στο Δήμο Ηρακλείου, που εδώ και μέρες βρίσκονται στις καταλήψεις των αμαξοστασίων. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συμβασιούχους του Δ. Ηρακλείου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έχοντας στο πλάι τους την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων ΟΤΑ αλλά και τα ταξικά σωματεία του νομού.

Μετά την δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου χιλιάδες συνάδελφοι που απειλούνται με απόλυση έχουν σηκώσει αγώνα σε όλη τη χώρα. Βασικός υπεύθυνος της κατάστασης αυτής είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έδωσε ψεύτικες λύσεις με παρατάσεις που πάνε αντίθετα στο Σύνταγμα που αυτοί ψήφισαν!

Δεν έχουν ευθύνη οι συνάδελφοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων! Δεν έχουν ευθύνη για την αποπνικτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί! Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης και των κομμάτων που συναινούν σε αυτή την κατάσταση, ενώ μπορεί να το λύσει ψηφίζοντας την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων τις προηγούμενες βδομάδες με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ο αγώνας των συμβασιούχων έχει κάνει την Κυβέρνηση να τρέμει μπροστά στην αποφασιστικότητα των συναδέλφων. Γι’ αυτό και σήμερα έθεσε εδώ στο Ηράκλειο σε λειτουργία τους μηχανισμούς της. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας κάλεσε τους συνάδελφους συμβασιούχους του Δ. Ηρακλείου σε συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Δ. Ηρακλείου, το προεδρείο του ΕΚΗ και αντιπρόσωποι του σωματείου των μονίμων καθαριότητας, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων προκειμένου να σπάσουν την απεργία τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια αυτή και καλεί τους συναδέλφους να μην υποχωρήσουν μπροστά στις πιέσεις που ασκούνται. Το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα είναι δίκαιο και δεν πρέπει να υποχωρήσουν μέχρι να δικαιωθούν! Όλος ο καυγάς γίνεται για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και το νέο μερίδιο της πίτας στα κέρδη που θέλουν να μοιραστούν. Αυτός είναι ο στόχος τους και ο καθένας του έχει τον ρόλο του σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε του συνάδελφους συμβασιούχους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να συντονιστούν με τις επιτροπές αγώνα πανελλαδικά και να βρεθούν ακόμα πιο προετοιμασμένοι στις επιθέσεις που δέχονται. Να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και με ενημερωτικό υλικό να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους του Ηρακλείου για τον δίκαιο αγώνα τους. Να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα μαζί με τις υπόλοιπες επιτροπές από όλη τη χώρα ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το αίτημα του αγώνα τους!

Ο αγώνας των συμβασιούχων της καθαριότητας του Δ.Ηρακλείου πρέπει να αποτελέσει αγώνα όλων μας για σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα, στην αντίπερα όχθη της μισοζωής που μας καλούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και «τσιράκια» τους να ζήσουμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους και άνεργους του Νομού, τα εργατικά σωματεία, τους φτωχούς αγρότες, τις ομάδες γυναικών, τη νεολαία να αγκαλιάσουν τον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να βρεθούν στο πλάι του αγώνα τους.

Το ΠΑΜΕ με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνει θα βρεθεί στο πλάι των συναδέλφων όπως έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας τον αγώνα τους, χωρίς να παζαρεύει τα αιτήματα τους, χωρίς να τους βάζει κοντόφθαλμους στόχους αλλά καλώντας τους μέχρι την νίκη για μόνιμη και σταθερή εργασία!

Όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Την τελευταία μας απάντηση δεν τη δώσαμε ακόμα. Να τους ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις που ετοιμάζουν!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση από κοινού με όλες τις επιτροπές αγώνα σε όλη τη χώρα:

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.
  • Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες Καθαριότητας»
Διαφήμιση
Διαφήμιση