Στους δρόμους φαίνεται ότι βγαίνουν μέσα στις επόμενες ώρες οι μόνιμοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τελικά μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Ζαχαρία Κοκκινάκη, οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα φαίνεται ότι συμφώνησαν να επιτρέψουν στους μόνιμους εργαζόμενους της υπηρεσίας και τα απορριμματοφόρα να ξεκινήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Ηρακλείου και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ωστόσο οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, απέχοντας από τα καθήκοντα τους.

Η κατάσταση στο Ηράκλειο είναι δραματική τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τεράστιους όγκους σκουπιδιών, να έχουν κατακλύσει κεντρικούς δρόμους και γειτονιές και την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Β. Λαμπρινός: «Η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση»

Σε γραπτή του δήλωση με αγορά την κινητοποίηση των συμβασιούχων της καθαριότητας ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Ηρακλείου στάθηκε εμπράκτως, στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας, όταν πρώτος από όλους τους Δήμους στην χώρα ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να προβεί σε απολύσεις έως ότου κριθεί η ισχύς του νόμου που παρέτεινε τις συμβάσεις τους μέχρι τις 31/12/2017. Σε κάθε βήμα των διεκδικήσεών τους, η Δημοτική Αρχή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά, ήταν μαζί τους, ουσιαστικά και ηθικά.

lamprinos

Η ευθύνη για την σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, δεν βαρύνει τους Δήμους.  Βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, την οποία καλέσαμε ήδη να βρει άμεσα την λύση.

Η απόφαση των συμβασιούχων να άρουν τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου και να επιτρέψουν την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι θετική και δείχνει ότι έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι τον κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει η πόλη. Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν αλλά λόγω του όγκου των απορριμμάτων που έχει συσσωρευθεί, ενημερώνω τους συμπολίτες ότι θα χρειαστούν για αυτό κάποιες μέρες και ζητώ την κατανόησή τους.

Επαναλαμβάνω, ότι το θέμα των συμβασιούχων πρέπει να λυθεί κεντρικά. Εμείς συγκαλέσαμε την ΠΕΔ Κρήτης για την προσεχή Πέμπτη 29/06/2017, προκειμένου να το συζητήσουμε διεξοδικά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση