HomeHL-GreeceΈνταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Eπεισόδια έξω από το υπ. Εσωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενταση σημειώθηκε και σήμερα στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα γραφεία της στην Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Εξω από το υπουργείο Εσωτερικών σημειώθηκαν, όπως και την Πέμπτη, επεισόδια, με ομάδα διαδηλωτών να επιχειρεί να εισβάλει στο υπουργείο και να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ. Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτόξευσαν καφέδες και νερά προς την είσοδο του υπουργείου. Λόγω της συγκέντρωσης κλειστή παραμένει η Σταδίου και τα γύρω στενά.

Αίτημα των διαδηλωτών είναι να συναντήσουν τον κ. Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι στις 12:30 υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να του παραδώσουν την πρότασή τους. Την πρότασή τους, εν τω μεταξύ, παρουσίασαν νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, αλλά ο κ. Σκουρλέτης, μέσω Alpha, λίγα λεπτά αργότερα την απέρριψε, λέγοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

poe-ota1

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αφήνετε 10.000 συμβασιούχους στον δρόμο -Ο Σκουρλέτης απορρίπτει τη νέα τους πρόταση

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κ. Σκουρλέτη, γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στον δρόμο 10.000 συμβασιούχους», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, περιλαμβάνει προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει αντικειμενικά κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού όπως η μοριοδότηση των υποψηφίων, με βάση τους μήνες εμπειρίας τους στη συγκεκριμένη θέση. Παράλληλα, με την πρότασή της που όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «είναι συμβατή με το Σύνταγμα», επιτυγχάνεται η εξαίρεση των ορίων ηλικίας. Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παρουσιάσει την πρότασή της σήμερα στις 12:30, στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα. Όσον αφορά στην πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σημείωσε ότι «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

poe-ota2

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 είπε πως η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση