Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού δύο νεαρών ατόμων τον Ιανουάριο του 2013 στη διάρκεια της καταδίωξης τους.

Οι δύο νεαροί, που τότε ήταν 19 και 16 ετών αντίστοιχα, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, με την οποία κινούνταν στο κέντρο του Ηρακλείου. Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον μεγαλύτερο σε ηλικία και οδηγό της μηχανής να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα αστυνομική καταδίωξη. Στη διάρκειά της, ο 19χρονος έχασε τον έλεγχο δικύκλου με αποτέλεσμα την πτώση και των δύο επιβατών και τον σοβαρότατο τραυματισμό τους.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα κατέθεσαν οι γονείς του μικρότερου νεαρού, όπως επίσης και οι ίδιοι οι δύο φίλοι, οι οποίοι θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να νοσηλευθούν επί μακρόν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Η κατάθεση της μάρτυρα

Παράλληλα, στη διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων η νεαρή αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης των νεαρών κατά την καταδίωξη που λάμβανε χώρα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, επανέλαβε τον ισχυρισμό πως είδε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να ακουμπά με το πόδι του την καταδιωκόμενη μηχανή γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εκτραπεί το δίκυκλο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά των αστυνομικών αντικρούει τα όσα ισχυρίζεται η μάρτυρας, επιμένοντας ότι ουδέποτε άγγιξαν τη μοτοσικλέτα των δύο φίλων.

Η δίκη διακόπηκε και πρόκειται να συνεχιστεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση