“Βουνά” από σκουπίδια, έντονη δυσοσμία και αποπνικτική ατμόσφαιρα συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων του νησιού, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής από τα καθήκοντα τους, των συμβασιούχων εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις επάλξεις, μετά και την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και χιλιάδες συμβασιούχοι να μην περάσουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους.

skoupidia1

Στα αμαξοστάσια των δήμων παραμένουν οι συμβασιούχοι σε Ηράκλειο και Χανιά, παρεμποδίζοντας τη διέλευση των απορριμματοφόρων, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ωστόσο συνεργεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων έχουν ξεκινήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών από διάφορα σημεία αρμοδιότητας της μέσα στην πόλη.

skoupidia5

Στο Ηράκλειο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη στη Λότζια με τη συμμετοχή των αρμοδίων αντιδημάρχων και των υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει, καθώς οι δρόμοι της πόλης κινδυνεύουν να μετατραπούν σε χωματερές και εστίες μολύνσεως.

skoupidia2

Οι πολίτες εμφανίζονται αγανακτισμένοι, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, καθώς δε μπορούν να κρατούν τα σκουπίδια για τόσες ημέρες μέσα στα σπίτια τους, αλλά και γιατί η συσσώρευση τόσων σκουπιδιών στους δρόμους, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση