HomeΕΛΛΑΔΑΗγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα, πριν μεταφέρουν πολύτιμες αρχαιότητες στην Ιταλία

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα, πριν μεταφέρουν πολύτιμες αρχαιότητες στην Ιταλία

Πρόκειται για έναν 61χρονο και μία 47χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τελευταία στιγμή πριν φυγαδευτεί στην Ιταλία, κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένα αρχαίο χάλκινο ρομβοειδές αντικείμενο, το οποίο είχαν κρυμμένο μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο θα ταξίδευαν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ένας 61χρονος και μία 47χρονη από την Κατερίνη.

Οι δυο Έλληνες συνελήφθησαν και ενημερώθηκε η Ασφάλεια Κατερίνης να κάνει έρευνα στα σπίτια τους.

Σε αυτό του 61χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη μια χάλκινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, 12 χάλκινα νομίσματα διαφόρων διαστάσεων, ένα χάλκινο βραχιόλι, ένα χάλκινο εξάρτημα πόρπης, ένα χάλκινο εξάρτημα, ένα χάλκινο κρεμαστό κόσμημα, αλλά και δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 74 γραμμαρίων!

Τα αρχαία, που ενδεχομένως να φυγαδεύονταν και αυτά στο εξωτερικό, έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν, να εκτιμηθεί η αξία τους και να διαπιστωθεί η πιθανή προέλευσή τους. Οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας που τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών, ενώ η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξιχνιάσει πλήρως την δράση τους και να εντοπίσει τυχόν συνεργούς τους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση