HomeHL-EconomyΤρέχουν τώρα να ασφαλίσουν τα… ανασφάλιστα

Τρέχουν τώρα να ασφαλίσουν τα… ανασφάλιστα

Άνοιξε ξανά το σύστημα και δεν χρειάζονται παράβολο όσοι σπεύσουν μέχρι 14 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χρυσές δουλειές κάνουν από σήμερα οι ασφαλιστές καθώς η ΑΑΔΕ «ξεμπλόκαρε» όσους είχαν εντοπιστεί στις 6/6 να έχουν ανασφάλιστο όχημα χωρίς να έχουν καταθέσει πινακίδες. Πλέον το σύστημα επιτρέπει να ασφαλιστούν περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να υποχρεωθούν να πληρώσουν και το σχετικό πρόστιμο. Τις επόμενες μέρες θα διαγραφούν και τα ηλεκτρονικά παράβολα των 250 ευρώ που είχαν εκδοθεί για όλους όσους είχαν εντοπιστεί –σωστά ή από λάθος- ότι είχαν ανασφάλιστο όχημα.

Ενόψει του μαζικού κύματος ασφαλίσεων χωρίς πρόστιμο, πολλοί ασφαλιστές έσπευσαν ήδη να ενημερώσουν -μέσω μηνυμάτων κλπ- το πελατολόγιό τους ότι πρέπει άμεσα να φροντίσουν άμεσα για την ασφάλιση του οχήματός τους.

Ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι που, πονηρά σκεπτόμενοι, προτιμούν να μείνουν έως και 1 ακόμα μήνα ανασφάλιστοι και να γλιτώσουν έτσι λεφτά, ποντάροντας στην «ασυλία» που έχει δώσει η κυβέρνηση για έως και τις 14 Ιουνίου. Αν όμως κινούν στο δρόμο με τα οχήματά τους και δεν τα έχουν ακινητοποιημένα σε κάποιο χώρο, εκτός του ότι παραμένουν επικίνδυνοι για τους νομοταγείς, διατρέχουν και οι ίδιοι μεγάλο κίνδυνο και ευθύνες εάν εντοπιστούν στο δρόμο σε έλεγχο της Τροχαίας ή αν εμπλακούν σε ατύχημα.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και την παροχή «ασυλίας» από την κυβέρνηση στους παραβάτες, δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει άλλη ηλεκτρονική διασταύρωση για εντοπισμό ανασφαλίστων οχημάτων πριν τις 15 Ιουνίου τουλάχιστον.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση