HomeΕΛΛΑΔΑΕισαγγελική έρευνα για το κινητό της συζύγου Στουρνάρα

Εισαγγελική έρευνα για το κινητό της συζύγου Στουρνάρα

Η φίλη της εμφανίζεται να κατέγραφε την κατάθεση της μηνύτριας στο δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας με αφορμή το περιστατικό της ηχογράφησης της δίκης του Κ. Βαξεβάνη που φέρεται να έγινε στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η μήνυση της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, σε βάρος του δημοσιογράφου.

Η φίλη της κ. Νικολοπούλου, η οποία εμφανίζεται να κατέγραφε την κατάθεση της μηνύτριας στο δικαστήριο, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης αλλά να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν πράγματι υπήρξε παράνομη καταγραφή της διαδικασίας με το κινητό το οποίο ανήκει στην σύζυγο του Ι. Στουρνάρα και έχει κατασχεθεί.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη διάρκεια της εξέτασης της κ. Νικολοπούλου, ενώπιον του δικαστηρίου, μετά από καταγγελία των συνηγόρων του δημοσιογράφου, εντοπίστηκε φίλη της που βρισκόταν στο ακροατήριο να μαγνητοφωνεί, με κινητό, τη διαδικασία. Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα παραδέχθηκε ότι το κινητό ήταν δικό της με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του δημοσιογράφου να ζητήσουν την εφαρμογή του αυτοφώρου με τη σύλληψη της μηνύτριας και την κατάσχεση του τηλεφώνου ώστε να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί. Ακολούθησε αλαλούμ και το δικαστήριο διέταξε την προσαγωγή των γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του δημοσιογράφου αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαΐου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση