HomeΚΟΣΜΟΣΡεκόρ υψηλής θερμοκρασίας σε Γαλλία και Βρετανία

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας σε Γαλλία και Βρετανία

Η Τετάρτη η πιο ζεστή ημέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στη Γαλλία και στη Βρετανία το μήνα Ιούνιο, από το 1945 και 1976 αντίστοιχα. Οι θερμές μάζες και το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα οδηγούν στην καταγραφή νέων ρεκόρ θερμοκρασίας στις δυο χώρες, εδώ και πολλά χρόνια.

Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στη Γαλλία το μήνα Ιούνιο από το 1945, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Ο μέσος όρος θερμοκρασιών σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία ήταν την Τετάρτη 26.4 βαθμοί Κελσίου.

«Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, είναι η πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου στη μεταπολεμική περίοδο», δήλωσε στο AFP ο μετεωρολόγος Φρανσουά Γκουράν.

Το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου 2005- 26.1 βαθμοί Κελσίου- καταρρίφθηκε ήδη την Τρίτη με 26.2 και ενδεχομένως να επαναληφθεί και την Πέμπτη, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη Météo-France, ο καύσωνας αναμένεται να υποχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας Πέμπτης προς Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας, με την έλευση λιγότερο θερμών μαζών αέρα από τα δυτικά.

Η Τετάρτη, η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί το μήνα Ιούνιο και στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ο υδράργυρος άγγιξε τους 33.9 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας την Τετάρτη την πιο ζεστή μέρα Ιουνίου από τις 28 Ιουνίου 1976 όταν το θερμόμετρο στο Σαουθάμπτον είχε φθάσει τους 35.6.

Ο υδράργυρος στη Βρετανία βρίσκεται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου επί πέντε συναπτές ημέρες για πρώτη φορά μετά το 1995.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση