HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η ημερίδα για την προστασία μαρτύρων

Με επιτυχία η ημερίδα για την προστασία μαρτύρων

Πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη επιτυχία, η Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε και πραγματοποίησε, χθες στα Χανιά, ενημερωτική Ημερίδα, αντικείμενο της οποίας ήταν η «Προστασία Μαρτύρων».

Την ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά και την παρακολούθησαν Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Αξιωματικοί – Ανακριτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, από διάφορες περιοχές της Κρήτης, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς, για τις δικονομικές ενέργειες και την πρακτική εφαρμογή του θέματος.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών. κ. Δημήτριος ΓΚΥΖΗΣ, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Περικλής ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ και οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Σπυρίδων ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ και Βασίλειος ΠΛΕΞΙΔΑΣ, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Αστυνόμος Α΄, Ελένη Παπαθανασίου.

Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :

  • Παρουσίαση υπόθεσης εισαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Ελλάδα από μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών – ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της δικονομικής κάλυψης.
  • Προϋποθέσεις διενέργειας ανακριτικής διείσδυσης και υποβολής συνεργαζόμενου σε μέτρα επιείκειας.
  • Παρουσίαση πεδίου εφαρμογής μέτρων προστασίας μαρτύρων – ανάλυση διαδικασιών και εντύπων.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Εισαγγελικών Λειτουργών και των Ανακριτικών Υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δικονομικές ενέργειες που απαιτούνται, κατά την πρακτική εφαρμογή του εξειδικευμένου αντικειμένου της Προστασίας Μαρτύρων.

Την Ημερίδα επίσης παρακολούθησαν πολλοί Αξιωματικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως Διοικητές Υπηρεσιών Ασφαλείας, που υπηρετούν στις περιφέρειες Χανίων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίοι συμμετείχαν διαδραστικά στην συζήτηση μετά το τέλος κάθε παρουσίασης.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς και τις Αρχές για την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση επαγγελματικών κλάδων, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση