HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για την απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Το ΠΑΜΕ για την απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους συμβασιούχους και μόνιμους εργαζομένους απεργούς σε όλη τη χώρα και στο νομό μας, που από τα ξημερώματα βρίσκονται στις καταλήψεις των αμαξοστασίων. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε του συμβασιούχους του Δ. Ηρακλείου, όπου σε συνέχεια της χθεσινής κατάληψης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έχοντας στο πλάι τους την επιτροπή αγώνα εργαζομένων ΟΤΑ αλλά και τα ταξικά σωματεία του νομού.

Μετά την δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι και δεκάδες στον νομό μας, βρίσκονται μπροστά στην πόρτα εξόδου από την εργασία τους.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Υπουργός, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων. Πρότεινε 2576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς. Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Κάνουμε καθαρό στην Κυβέρνηση και στους Δημάρχους ότι δεν θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου.

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.

Στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων συμπαραστέκονται δεκάδες συνάδελφοι μόνιμοι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, κόντρα στη Διοίκηση του σωματείου τους, η οποία επιλέγει συνειδητά να μένει αμέτοχη, υπηρετώντας έτσι την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται. Αποκρύπτει το κοινό συμφέρον των μόνιμων και συμβασιούχων, και το γεγονός ότι οι απολύσεις των συμβασιούχωνανοίγουν το δρόμο για τις δικές τους μετακινήσεις-απολύσεις που μεθοδεύονται στο δημόσιο.

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Μαλεβιζίου που χθες λειτούργησε απεργοσπαστικά, απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου κάνοντας την καθαριότητα σε χώρους του Δήμου Ηρακλείου.

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού καταγγέλλει τη στάση εκλεγμένων μελών του Δ.Σ του σωματείου καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι, έχοντας θέση προϊσταμένων ή επιστατών, τρομοκρατούν τραμπουκίζοντας στους συναδέλφους για να παραμείνουν στα πόστα τους και να συνεχίσουν τη δουλειά τους, καθώς και τους απεργούς για να φύγουν οχήματα από τη μάντρα του Δήμου γιατί «ο Δήμος έχει τουρισμό».

Επίσης καταγγέλλει την απαράδεκτη απεργοσπαστική στάση του εκλεγμένου στο ΔΣ στο σωματείο καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αγγελάκη που προπηλάκισε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επειδή διακινούσαν και αναρτούσαν σε πίνακα ανακοινώσεων υλικό που καλούσε σε κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους! Αυτός είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Να μην τους κάνουμε το χατίρι!

Να τους ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς!

Καλούμε τους συναδέλφους κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση του, να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη εργασία και να συντονιστούν με τις δεκάδες επιτροπές αγώνα που δρουν και αγωνίζονται πανελλαδικά. Να παραμερίσουν τις φωνές που τους αποκόπτουν από την πανελλαδική δράση και να ενισχύσουν την απάντηση τους με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή!

Την τελευταία μας απάντηση δεν τη δώσαμε ακόμα. Να τους ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις που ετοιμάζουν!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση από κοινού με όλες τις επιτροπές αγώνα σε όλη τη χώρα:

-Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

– Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση