HomeHL-Culture“Άρωμα” Κρήτης στη συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο

“Άρωμα” Κρήτης στη συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο

Με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της Π.Ε. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρήτη συμμετείχε, “αγκάλιασε” και τραγούδησε για τον Μίκη Θεοδωράκη στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες συναυλίες των τελευταίων ετών: η ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές», η οποία έφερε κοντά για πρώτη φορά 1.000 χορωδούς από 30 πόλεις της Ελλάδας.

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σε διδασκαλία της Λένας Χατζηγεωργίου, εκπροσώπησε με επιτυχία την Κρήτη και ήταν ανάμεσα στις 30 χορωδίες που έλαβαν μέρος σε αυτήν την ιστορική συναυλία.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί την συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο Παναθηναίκό Στάδιο, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017. Για πρώτη φορά στην ιστορία 1000 χορωδοί απο 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Πλήθος κόσμου παρακολουθεί την συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο Παναθηναίκό Στάδιο, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017. Για πρώτη φορά στην ιστορία 1000 χορωδοί απο 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η Μαέστρος αναφέρεται στο μεγαλείο της βραδιάς στο τιμώμενο Μίκη Θεοδωράκη ενώ εκφράζει η ίδια και οι χορωδοί της ΠΕ Ηρακλείου τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια Κρήτης, την ΠΕ Ηρακλείου για την πολύτιμη στήριξη που είχαν. Επίσης ευχαριστούν τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη του στο να συμμετέχει η χορωδία της ΠΕ Ηρακλείου σε αυτή την συναυλία.

«Ανεπανάληπτη εμπειρία. Μοναδική η στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης μας διευθύνει, λυγίζει από συγκίνηση και σηκώνεται να χαιρετήσει όλους όσους τον τίμησαν! Χίλιοι χορωδοί, υπό τη διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη, ένωσαν τις φωνές τους με τους 50.000 θεατές και τραγούδησαν για τον Μίκη. Τον Μίκη της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα ήταν εκεί!» δήλωσε η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας «εκείνο όμως που έδωσε ακόμα μεγαλύτερο παλμό και συγκίνηση στη βραδιά ήταν η παρουσία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ήταν και η επιθυμία του, ο οποίος διηύθυνε και δυο τραγούδια: Το «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά» και «Στο περιγιάλι το κρυφό», το δεύτερο μάλιστα πάνω στη σκηνή, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό που τον καταχειροκρότησε.

4

Μάλιστα σηκώθηκε δυο φορές για να χαιρετήσει τους αμέτρητους θεατές που τον αποθέωσαν, στους οποίους κάποια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από τα μεγάφωνα, θέλησε να πει μόνο δυο λέξεις, «Σας αγαπώ», δημιουργώντας τη μεγαλύτερη συγκινησιακή κορύφωση της βραδιάς».

Αριστουργήματα, όπως «Νύχτα μαγική», «Μαρίνα», «Του Μικρού Βοριά», «Αστέρι μου, φεγγάρι μου», «Όμορφη πόλη», «Χάθηκα», «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες», «Δρόμοι παλιοί», «Ανοίγω το στόμα μου», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Μυρτιά», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «’Ανοιξε λίγο το παράθυρο», «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ», «’Ασμα ασμάτων», «Βραδιάζει», «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες», «Ποιος τη ζωή μου», «Λίγο ακόμα», «Στρώσε το στρώμα σου», «Δόξα τω Θεώ», «Βάρκα στο γιαλό», «Χρυσοπράσινο φύλλο», μέσα από τις περίτεχνες διασκευές του ταλαντούχου Μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, αποδόθηκαν μοναδικά από τη Συμφωνική Μαντολινάτα, την τεράστια χορωδία που σχηματίστηκε πίσω από τη σκηνή, αλλά και από τους σπουδαίους ερμηνευτές της παράστασης, τους λυρικούς καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνη Κορωναίο, Μπάμπη Βελισσάριο, Παντελή Κοντό και τον λαϊκό τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Η ενορχήστρωση και η μουσική διεύθυνση πραγματοποιήθηκε από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ενώ στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Παππά, που διάβασαν κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε η Σοφία Σπυράτου.

Στη συναυλία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου είχε τεθεί η συναυλία, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (η Βουλή των Ελλήνων ήταν χορηγός του προγράμματος της εκδήλωσης), ο Μανώλης Γλέζος, που επίσης καταχειροκροτήθηκε όταν έφθασε στο Καλλιμάρμαρο, καθώς και πολλές σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση