HomeΚΡΗΤΗΗ Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για το”εμπορικό κέντρο” στο νοσοκομείου

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για το”εμπορικό κέντρο” στο νοσοκομείου

Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δική της απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε μη ιατρικούς χώρους του ιδρύματος δίνει η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση της επισημαίνει:

“Είναι εκφρασμένη η πολιτική βούληση του Υπουργείου για το μεροληπτικά δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και η οποία υλοποιείται με πράξεις και έργα από τη Διοίκηση που αφορούν σε στελέχωση, απρόσκοπτη χρηματοδότηση και αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό και των δύο νοσοκομείων, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη ο υπερβολικός τίτλος «Καταγγελία: Μετατρέπουν το ΠΑΓΝΗ σε εμπορικό κέντρο», λέξεις που εμφανίζονται τακτικά σε δημοσιεύματα, ούτε και ο συνεχής καταγγελτικός τρόπος έκφρασης του Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ όπως: – «Ξέφραγο αμπέλι το ΠαΓΝΗ» κατά το Προεδρείο, ενώ φυλάσσεται πλέον σήμερα μετά από χρόνια αδιαφορίας. – Ιδιωτικοποίηση της υγείας κατά το Προεδρείο, ενώ έφυγαν οι εργολάβοι καθαριότητας, σίτισης, επίσης και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων που κατέληγαν σε ιδιώτες επιστρέφουν στο ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή, το ίδιο το Προεδρείο καλούσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας τους.

– Από-στελέχωση κατά το Προεδρείο, ενώ ξεχνάνε τι γινόταν το 2010 ως το 2016. Από το 2016 το νοσοκομείο ενισχύεται συνεχώς με προσωπικό σε όλες τις κατηγορίες.

– Υπό-χρηματοδότηση κατά το Προεδρείο, ενώ πληρώνονται τα δεδουλευμένα στην ώρα τους και πληρώθηκαν το 2016 ληξιπρόθεσμα χρέη εκατομμυρίων συσσωρευμένα από τα προηγούμενα χρόνια σε προμηθευτές. – Ελλείψεις σε εξοπλισμό κατά το Προεδρείο, και ναι θα συμφωνήσουμε γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν καλύφθηκαν με προγραμματισμό οι ανάγκες σε ανανέωση εξοπλισμού και λειτουργικών συστημάτων του νοσοκομείου.

Σε λίγες μέρες ωστόσο, θα είναι σε πλήρη λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο λειτουργικό σύστημα ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, το οποίο ήταν απαρχαιωμένο μετά από 30 χρόνια λειτουργίας με κίνδυνο κατάρρευσης, αλλά και νέα σύγχρονα μηχανήματα που είναι σε διαδικασία προμήθειας με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλων τρόπων.

Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε μη ιατρικούς χώρους, είναι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, με στόχο πάντα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών σε πολίτες, ασθενείς και προσωπικό, υλοποιώντας το επιχειρησιακό μας σχέδιο.

Ένας από τους χώρους θα διατεθεί στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό του Τομέα Ψυχικής Υγείας (ΚΟΙΣΠΕ), ο οποίος αποτελεί μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, κοινωνικά προσανατολισμένης και η οποία φιλοδοξεί να δώσει καινοτόμες και δυναμικές λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Η αύξηση των εσόδων του νοσοκομείου από την ενοικίαση άλλων χώρων που θα καλύπτει επιπρόσθετα λειτουργικές ανάγκες, προφανώς βρίσκει αντίθετο το Προεδρείο του Σωματείου ΠαΓΝΗ, το οποίο αν και έχει αναλάβει τη λειτουργία του κυλικείου και των 6 αυτόματων πωλητών, ασκεί το ίδιο επιχειρηματική δραστηριότητα σε χώρους του νοσοκομείου και χωρίς να εμποδίζεται από τη Διοίκηση.

Η Διοίκηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα να βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, ασθενείς και προσωπικό, οι οποίοι είναι οι καθημερινοί και τελικοί κριτές μας πέρα από οποιαδήποτε συμφέροντα και χρώματα, γιατί η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και προσφέρεται σε όλους ισότιμα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση