Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον 45χρονο Ηρακλειώτη για την διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και το κύκλωμα που είχε συστήσει εμπλέκοντας στην υπόθεση ολόκληρη την οικογένειά του, από τον ηλικιωμένο πατέρα του μέχρι και τον ανήλικο γιο του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα ο 45χρονος, η 37χρονη σύζυγός του, ο ηλικιωμένος πατέρας του και ένα ακόμη άτομο.

Η 37χρονη, πρώην πλέον σύζυγός του καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη ενώ οι δικαστές ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντί της κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακριβώς επειδή επέτρεψε στο 15χρονο παιδί της να εμπλακεί σε μία αξιόποινη πράξη τέτοιου είδους.

Η ίδια επανέλαβε τον ισχυρισμό πως δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες του συζύγου της, τον οποίο υπάκουε από φόβο.

Ακόμη, σε βάρος των άλλων δύο κατηγορουμένων επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, με την έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως ο γιος του ζευγαριού είχε αθωωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ ο παππούς της οικογένειας είχε αφεθεί τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι αρχές είχαν φτάσει τον περασμένο Σεπτέμβρη στη σύλληψη ολόκληρης της οικογένειας μετά από αστυνομική επιχείρηση, που είχε στηθεί σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, καθώς σε χωράφι της ιδιοκτησίας τους είχαν βρεθεί 3,2 κιλά κοκαΐνης.

Διαβάστε πως δρούσε το κύκλωμα που είχε συστήσει ο 45χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση