Η παράδοση της Ευρώπης στην υψηλή ποιότητα παρεχόμενων σπουδών είναι αδιαμφισβήτητη παγκοσμίως. Νέα κατάταξη με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια τοποθετεί, και μάλιστα σε αξιοζήλευτη θέση, το Πανεπιστήμιο Κρήτης που βρίσκεται ανάμεσα στα 200 κορυφαία πανεπιστημιακή ιδρύματα της γηραιάς ηπείρου καθώς ανταποκρίνεται στο κριτήριο της έντονης ερευνητικής δραστηριότητας.

Ο νέος κατάλογος αριστείας, φέρει τη σφραγίδα του διεθνούς οργανισμού κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τα αποτελέσματα μιας νέας προσέγγισης στην αξιολόγηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στην εν λόγω κατάταξη συμμετέχουν 980 πανεπιστήμια, τα οποία είχαν παρουσία και στη λίστα της THE World University Rankings 2016-2017. Από αυτά προκύπτει ότι 400 παρουσιάζουν ιδιαίτερα έντονη ερευνητική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν στη διδασκαλία, στην απήχηση της έρευνας και των ερευνητικών αποτελεσμάτων, στη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και την διεθνή τους παρουσία.

Εκτός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης που βρίσκεται στις θέσεις 171-180 της κατάταξης, στα 400 κορυφαία ιδρύματα εντάσσονται και άλλα έξι ελληνικά ΑΕΙ. Ωστόσο στα 200 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια βρίσκεται μόνο το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μπορείτε να δείτε όλα τα δεδομένα της κατάταξης στην επίσημη ιστοσελίδα του διεθνούς οργανισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση