HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η προσφορά στις κοινωνικές δομές του Ρεθύμνου

Συνεχίζεται η προσφορά στις κοινωνικές δομές του Ρεθύμνου

Στην αρμοδιότητα του Δήμου το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του στο εξής, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ρεθύμνου. Παράλληλα, αναφέρεται στις εθελοντικές πρωτοβουλίες δημοτών που συνεχίζουν να προσφέρουν για την ανακούφιση όλων όσων έχουν ανάγκη.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Όπως ίσως γνωρίζετε, από 1η Ιουνίου περιήλθε στην αρμοδιότητα του Δήμου Ρεθύμνης η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΠΕΠ Κρήτης και πρόκειται να στεγαστεί στο κτίριο της Κοινωνικής Μέριμνας (οδός Μαρκέλλου, Μασταμπάς).  Για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου,  ο Δήμος Ρεθύμνης  θα συνεργαστεί με την εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ  η οποία είναι πιστοποιημένος Φορέας Παροχής  Κοινωνικής Φροντίδας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και παρέχει υπηρεσίες υγείας,  κοινωνικής μέριμνας & φροντίδας.

Με την «Ξένιος Ζευς», άλλωστε, ο Δήμος Ρεθύμνης έχει υλοποιήσει  μέχρι σήμερα κι άλλες δομές όπως το Γραφείο Διαμεσολάβησης, την Τράπεζα Χρόνου, το  Κοινωνικό Παντοπωλείο (σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια)  το Δημοτικό Λαχανόκηπο και το  Κοινωνικό Συσσίτιο (σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου).

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και οι  εργαζόμενοι στη δομή του Παντοπωλείου, το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου και στελέχη της «Ξένιος Ζευς»,  έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία οργάνωσης της δομής και σύντομα, με νεότερη ανακοίνωση, θα ενημερωθούν οι συμπολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη διαδικασία που πρέπει ν ακολουθήσουν. Στο μεταξύ, για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο 28313 41261.

Ωστόσο, κάποιοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας,  προσέφεραν είδη υγιεινής και τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια.

Πρόκειται  για το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του 13ου Δημοτικού Σχολείου, που διέθεσαν τα έσοδα εκδήλωσης που διοργάνωσαν προσφάτως για την αγορά ειδών με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Το ίδιο έπραξαν και οι νεόνυμφοι Νταγάκης Δημήτρης  και Πολιτάκη Ιωάννα,  αντί μπομπονιέρων.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά κι ελπίζουμε η ανθρωπιστική τους πρωτοβουλία τους να βρει μιμητές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση