HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση: Να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του Πολιτιστικού

Λαϊκή Συσπείρωση: Να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του Πολιτιστικού

Οι θέσεις της παράταξης για την πορεία υλοποίησης του έργου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στην σημερινή συνάντηση (20/6/2017) που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου με θέμα την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά, όλα όσα επισήμανε και κατάγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένης εβδομάδας.

Για μία ακόμα φορά οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ο δημοτικός σύμβουλος και ο εκπρόσωπος της στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου) ανέδειξαν την πολιτική ουσία του ζητήματος, τις πολιτικές ευθύνες διαχρονικά των δημοτικών αρχών για τους όρους υλοποίησης του έργου καθώς και τις μεγάλες καθυστερήσεις που βαραίνουν τη δημοτική αρχή και επεσήμαναν πως οι δημοτικές αρχές (τωρινή και προηγούμενη) θέλουν το έργο να ολοκληρωθεί, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν οι μόνοι που ωφελούνται με την τακτική τους, είναι οι εργολάβοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει ως το ΠΣΚΗ πρέπει να ολοκληρωθεί με όρους που να συμφέρουν τον λαό, να φύγει το ΠΣΚΗ από τη διαχείριση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ, η οποία πρέπει να καταργηθεί και

  • να περάσει η επίβλεψη του έργου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Ηρακλείου και στον πλήρη έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι ο κύριος του έργου.
  • να διεκδικηθούν από την κυβέρνηση πόροι για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και της αποπληρωμής του δανείου του οποίου η εκταμίευση πρέπει να σταματήσει. Ούτε ένα ευρώ τόκο ή κεφάλαιο να μην επιβαρυνθούν οι δημότες!
  • να λειτουργήσει με προσωπικό που θα εργάζεται με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν ή συμβολικό εισιτήριο για τους Ηρακλειώτες ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα πολιτιστικά δρώμενα που θα λαμβάνουν χώρα σε αυτό και να είναι πραγματικά το σπίτι της τέχνης και του πολιτισμού, όπου θα βρίσκει έκφραση η ερασιτεχνική και λαϊκή δημιουργία.

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση μας πως η νυν δημοτική αρχή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και γι αυτό είναι συνυπεύθυνη απέναντι στον Ηρακλειώτικο λαό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αποδείχτηκε επιπλέον ότι η πορεία υλοποίησης του έργου χρειάζεται να ελέγχεται σε όλες τις φάσεις με άμεση εποπτεία του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου και πως καμία ΑΕ όπως η ΔΕΠΤΑΗ αλλά και διαπαραταξιακές συναντήσεις δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ολοκλήρωση του έργου και την λειτουργία του στην συνέχεια προς όφελος του λαού.

Είναι προφανές πως μία τέτοια πολιτική τοποθέτηση από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων ενοχλεί. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αήθης επίθεση που δέχτηκε ο εκπρόσωπός μας στην επιτροπή παρακολούθησης, κατά τη σημερινή συνάντηση, από επιβλέποντα του έργου, την οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, θα συνεχίσει να διεκδικεί την ολοκλήρωση του έργου βάζοντας ως προϋπόθεση όμως την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, τόσο στην κατασκευή όσο και στην λειτουργία του, με λαϊκό έλεγχο σε όλα τα στάδια και με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο με αυτούς τους όρους θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση κατασκευής του ΠΣΚΗ, αλλιώς να σταματήσει. Αν συνεχιστεί η μέχρι τώρα πορεία, είναι σίγουρο πως τα σπασμένα θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, ενώ η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις δημοτικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση ΚΑΛΟΥΜΕ την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να μην ανεχτούν τις δημοτικές αρχές να του φορτώνουν κι άλλα βάρη στην πλάτη ώστε να εξυπηρετήσουν και αυτοί -ακριβώς όπως και οι κυβερνήσεις- το κεφάλαιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση