Ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο ερήμην της κατηγορουμένης, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε μία γυναίκα από τη Ρουμανία για την υπόθεση της κακοποίησης του μόλις πέντε ετών παιδιού της.

Η άγρια κακοποίηση του μικρού αγοριού είχε γίνει το 2005 στην Ιεράπετρα από τον σύντροφο της γυναίκας, Κρητικής καταγωγής, και η μητέρα κατηγορείται πως αμέλησε να μεταφέρει έγκαιρα το παιδί στο νοσοκομείο.

Το μικρό αγόρι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχε ξυλοκοπηθεί από τον σύντροφο της μητέρας του, και παρά την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση της υγείας του, η γυναίκα δεν φρόντισε να ζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια, παρά μόνο μετά την πάροδο αρκετών ωρών από το περιστατικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όταν εντέλει το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και ότι έκανε ακατάσχετα εμετούς.

Η ίδια η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς έκτοτε παραμένει εξαφανισμένη, ωστόσο το δικαστήριο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών έστω και ερήμην της.

Ο σύντροφος της που δικάστηκε και καταδικάστηκε σε άλλο δικαστήριο εκτίει την ποινή του στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση