HomeHL-9Διακόπηκε η δίκη για την αιματηρή καταδίωξη

Διακόπηκε η δίκη για την αιματηρή καταδίωξη

Στο εδώλιο δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης δύο νεαρών που επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Από την πλευρά των νεαρών θυμάτων της καταδίωξης τον Ιανουάριο του 2013 κατέθεσε ο πατέρας του ενός περιγράφοντας στο δικαστήριο τις δύσκολες ώρες που πέρασε η οικογένειά του τις ημέρες που το παιδί τους νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και τα προβλήματα που συνάντησε τους επόμενους μήνες στη διάρκεια της αποθεραπείας του.

Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί την Παρασκευή με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που την ημέρα εκείνη καταδίωξαν τα δύο νεαρά άτομα, έναν 19χρονο και έναν 16χρονο μαθητή ισχυρίζονται ότι δεν ήρθαν σε καμία επαφή με τη μηχανή στην οποία επέβαιναν τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί κινούνταν με τη μηχανή τους στο κέντρο του Ηρακλείου.

Άνδρες της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, αλλά ο 19χρονος που οδηγούσε τη μηχανή όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν, όταν στην παραλιακή λεωφόρο, ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στο πρανές στην άκρη του δρόμου.

Εξαιτίας της πτώσης τους και οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή υπέστησαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο οι αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διότι υπήρξε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο ένας εκ των δύο είχε σπρώξει με το πόδι του τη μηχανή, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας της.

Φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση