HomeΚΡΗΤΗΠρόταση για την ονομασία δρόμου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Πρόταση για την ονομασία δρόμου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δήμου Μινώα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από αίτημα φορέων και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  κατέθεσε το ακόλουθο ψήφισμα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εκφράζει τη θλίψη του, καθώς και τη θλίψη των πολιτών για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σε όλη την διάρκεια του δημόσιου βίου του ο εκδημήσας  άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, με ήθος, με εθνική αξιοπρέπεια και συνέπεια έναντι του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεότερης Ελλάδας πέρασε πλέον στην ιστορία και στη δίκαιη κρίση του ιστορικού του μέλλοντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποφασίζει να αποδοθεί από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας η πρέπουσα τιμή στον Κρητικό πολιτικό με την ονοματοθεσία οδού εντός των γεωγραφικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου. »

Αυγενάκης: Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης και τιμής στον Κρητικό πολιτικό

Με αφορμή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για ονοματοδοσία οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ.  Ζαχαρία Καλογεράκη  και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικών συμβούλων για ονοματοδοσία οδού της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, της πρωτεύουσας του Δήμου, σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης και τιμής στον Κρητικό πολιτικό που με το έργο, το ήθος, τη διορατικότητα και την ειλικρίνεια του άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

Πρόκειται για μια κίνηση που αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στην πολιτική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τιμά τους κατοίκους της περιοχής».

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Αξιέπαινη πρωτοβουλία»

Στην πρόταση της δημοτικής αρχής Μινώα Πεδιάδας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου και σύσσωμη η ΔΗΜΤΟ Μινώα Πεδιάδας: ο Πρόεδρος Ευάγγελος Πλεύρης και τα μέλη Ιωάννης Αγγελάκης, Αναστασία Ασπιρτάκη, Γεώργιος Βαρδαβάς, Σπυρίδων Γενιτσαρίδης, Νικόλαος Κωστάκης, Πέτρος Κώστας, Γεώργιος Μαστρόκαλος, Ειρήνη Μπιτζαράκη, Γεώργιος Οικονομάκης και Τριαντάφυλλος Πεχυνάκης, συγχαίρουν τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία ονοματοδοσίας κεντρικής οδού της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Μινώα Πεδιάδος αποτελεί χειρονομία υψηλού συμβολισμού μέσα από την οποία αναγνωρίζεται και τιμάται μια ιστορική προσωπικότητα της Κρήτης, ένας μεγάλος Έλληνα πολιτικός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην σύγχρονη ιστορία της Χώρας μέσα από την πολύτιμη προσφορά του στα κοινά.

Επίσης, αύριο το πρωί στις 10:00 κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με επικεφαλή τον αν. Πρόεδρο και Διευθυντή κ. Ευάγγελο Καρκανάκη, και στελεχών της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Αστερουσίων θα υποβάλλουν αίτημα ονοματοδοσίας κεντρικού δρόμου του Δήμου σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» στο Δήμαρχο κ. Μανώλη Κοκοσάλη.

Παράλληλα, έως το τέλος της εβδομάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες θα προβούν και άλλοι Δήμοι του ν. Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση