HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ Ηρακλείου στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Απευθύνει κάλεσμα σε συμμετοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ στηρίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε συμμετοχή.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

«Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο, κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

Η απόφαση είναι σαφής, όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για τη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους.

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή αυτούς τους σχεδιασμούς στους εργαζόμενους, το ρόλο της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η οποία θεωρεί χαμένο τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης και χαμηλώνοντας τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Ενώ από την άλλη εξαντλεί τη διάθεση τους για αγώνες σε δικαστικούς αγώνες που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγήσουν στην ήττα.

Ξέρουν πολύ καλά ότι το δικαίωμα των συναδέλφων μας για σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα δεν κερδίζεται μέσα σε αίθουσες δικαστηρίου. Κρατάνε όμως σε εφησυχασμό και αναμονή τους συναδέλφους διασπασμένους από τους υπόλοιπους συμβασιούχους και τους μόνιμους συναδέλφους τους, σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή που θέλει να κάνει τη δουλειά της και με τα κόμματα αυτά που έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Αυτός είναι ο ρόλος τους! Βάζουν πλάτη στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Θέλουν να μας απομονώνουν από τους χιλιάδες συναδέλφους της υπόλοιπης Ελλάδας, που δίνουν τη μάχη στο δρόμο του αγώνα, τους συναδέλφους μας που σχημάτισαν επιτροπές αγώνα σε κάθε Δήμο και κατέθεσαν πρόταση σε όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός της Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου με την οποία απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μπορεί σήμερα, για πρώτη φορά, υπό τη πίεση των εργαζομένων να υιοθέτησε τη πρόταση των επιτροπών αγώνα από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Να μην τους κάνουμε το χατίρι!

Να τους ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς!

Να τους παραμερίσουμε τώρα αυτούς και τα παπαγαλάκια τους και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αξιοποιήσουμε την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις που πήρε κάτω από την πίεση των εργαζομένων, να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε Υπηρεσία και να συμμετάσχουμε στον πανελλαδικό σχεδιασμό με καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις στους δήμους και τις γειτονιές, παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια έως την Τετάρτη και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη.

Η θέση μας ήταν και παραμένει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εμείς καλύπτουμε νευραλγικές δομές του Δήμου, εμείς εργαζόμαστε νύχτα μέρα χωρίς ρεπό, εμείς ερχόμαστε για δουλειά στις αποδεκατισμένες δομές του Δήμου με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μας.

Την τελευταία μας απάντηση δεν τη δώσαμε ακόμα. Να τους ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις που ετοιμάζουν!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση