HomeHL-9Στο λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Κρήτης

Στο λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Κρήτης

Θα μεταφερθούν προσωρινά στην αίθουσα επιβατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο εξέπεμψε sos ανοιχτά της Κρήτης.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, λίγο μετά τις 10 το βράδυ σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές και στο υπουργείο Ναυτιλίας εξαιτίας ενός σκάφους που επέβαιναν μετανάστες βόρεια του Ρεθύμνου.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας λέγοντας ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, 40 ναυτικά μίλια βόρεια του Ρεθύμνου και επιβαίνουν περίπου 52 μετανάστες.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συνδρομή σκαφών του λιμενικού από το Ρέθυμνο και τα Χανιά ενώ στο σημείο έσπευσαν παραπλέοντα σκάφη. Στις έρευνες συμμετείχαν και το Κνωσός Παλάς και το Blue Horizon.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα το σκάφος εντοπίστηκε και οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο Blue Horizon για να μεταφερθούν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 32 άνδρες, 14 γυναίκες και 6 παιδιά.

Θα μεταφερθούν στην αίθουσα επιβατών

Νωρίς το πρωί το Blue Horizon κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αποβίβαση των προσφύγων και μεταναστών.

Οι 52 πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν προσωρινά στην αίθουσα επιβατών του ΟΛΠ κοντά στην πύλη Ε-7.

Διαφήμιση
Διαφήμιση