HomeHL-Greece «Γκάζια» Τσίπρα σε υπουργούς μετά τον επώδυνο συμβιβασμό

 «Γκάζια» Τσίπρα σε υπουργούς μετά τον επώδυνο συμβιβασμό

Θα ζητήσει αποτελεσματικότητα και ταχύτητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλίμα αγωνίας για να καταφέρει να γυρίσει το… κλίμα, μετά τον επώδυνο συμβιβασμό υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος μία γκάμα πρωτοβουλιών- τόσο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο- με αιχμή του δόρατος να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ατέρμονη διαπραγμάτευση.

Και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, αναμένεται να δώσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πιθανότατα την Τρίτη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κάνει ένα πρώτο σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα με τους πολύ στενούς του συνεργάτες και κάποιες από τις αποφάσεις του θα γνωστοποιηθούν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Aποτελεσματικότητα και ανάπτυξη στην ατζέντα

Αυτό που προκύπτει είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ανεβάσει ταχύτητες με δύο βασικές κατευθύνσεις:

πρώτον, το συντονισμό με δική του επίβλεψη για να πάρει μπροστά η οικονομία «με άξονα το σχεδιασμό της δίκαιης ανάπτυξης και ορίζοντα την έξοδο από τα μνημόνια» τον Αύγουστο του 2018.

δεύτερον, τη βελτίωση της καθημερινότητας. Ήδη άλλωστε έχει «τσεκάρει» τα υπουργεία Παιδείας, Ενέργειας και Εσωτερικών και από τη στιγμή που έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θεωρείται δεδομένο πως θα ζητήσει να επιταχυνθεί και το νομοθετικό έργο α να υπουργείο.

Πόλωση με ΝΔ

Τέλος, «κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης για το επόμενο διάστημα ειδικά με τη Νέα Δημοκρατία. Μια πρώτη γεύση θα δοθεί στην προ ημερησίας για τη συμφωνία που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από το Μαξίμου πάντως, κάνουν λόγο για «κατάρρευση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ που βασίστηκε στην καταστροφολογία και στο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση