HomeHL-9Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

Δεύτερη εβδομάδα των εξετάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τα μαθήματα Μηχανές Πλοίου ΙI, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία και Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού συνεχίζονται σήμερα Σάββατο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Σε οτι αφορά στη Βιολογία προσανατολισμού στην οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών λυκείων σύμφωνα με τα σχόλια της ΟΕΦΕ : «Τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού περιέχουν μεγάλη ποικιλία και πολλά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης.

Χαρακτηρίζονται «έξυπνα» και απαιτητικά αλλά χωρίς απαίτηση σε μεγάλες αναλύσεις, πράγμα που μειώνει την ανάγκη «ξερής» απομνημόνευσης. Ένας μαθητής που έχει κατανοήσει σε βάθος τα βιολογικά φαινόμενα θα πετύχει υψηλότερη βαθμολογία».

Σχόλια ΟΕΦΕ για τη Βιολογία Γενικής Παιδείας: «Τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας με πρωτοτυπία στο Δ1 θέμα. Σίγουρα για να πετύχει ένας υποψήφιος το άριστα χρειάζεται να εμπεδώσει εις βάθος την ύλη αλλά και οι μαθητές με μέτρια προετοιμασία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα θέματα».

Οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται τη Δευτέρα ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα δυσκολότερα θέματα σε σχέση με πέρυσι στα Μαθηματικά και στα Αρχαία Ελληνικά εκτιμάται οτι θα οδηγήσουν σε πτωτική πορεία τις βάσεις.

Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής Παιδείας ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση