Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασε λίγο πριν από τις 9:00 απόψε το φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τανζανίας, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα. Η επιχείρηση του κατάπλου έγινε υπό τον συντονισμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία του Λιμενάρχη Ευθύμιου Δουβή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως για περίπου μισή ώρα παρέμενε «αρόδο» καθώς έπρεπε πρώτα να αποπλεύσουν τα πλοία της γραμμής ώστε να ολοκληρωθεί η πρόσδεσή του στον προβλήτα 4 του λιμένα.

Το φορτηγό εντοπίστηκε να πλέει στον όρμο των Σφακίων όπου και επρόκειτο να ξεφορτώσει το παράνομο φορτίο του, όπου μάλιστα το ανέμεναν νταλίκες, οι οδηγοί των οποίων μόλις αντιλήφθηκαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, τράπηκαν σε φυγή.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα πλήρωμα, όλοι τους Ουκρανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη. Ωστόσο η πορεία του είχε γίνει αντιληπτή από τις λιμενικές αρχές, που το είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση.

Στη διάρκεια της επιχείρησης του λιμενικού, το φορτηγό υποχρεώθηκε να αλλάξει ρότα με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και οδηγήθηκε συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος.

Αμέσως μετά τον κατάπλου ξεκίνησε ο  έλεγχος στα αμπάρια του προκειμένου να καταμετρηθεί το φορτίο του, παρουσία στελεχών των τελωνειακών αρχών αλλά και μελών κλιμακίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος που έφθασε ειδικά για τον σκοπό αυτόν από την Αθήνα.

tsigaradiko13

limani-tsigaradiko-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση