HomeΕΛΛΑΔΑΆλλοι έξι στο μεγάλο κύκλωμα απατεώνων με πανελλήνια δράση

Άλλοι έξι στο μεγάλο κύκλωμα απατεώνων με πανελλήνια δράση

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλους τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 22 ως 70 χρόνων ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ελασσόνας ως μέλη της οργάνωσης με την πανελλήνια δράση που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων μέσω αγγελιών, η οποία εξαρθρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν άλλες οκτώ περιπτώσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 49 και τη λεία της σπείρας σε 62.490 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ήδη, σε μια ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας, είχαν συλληφθεί έξι αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες ηλικίας 21, 24, 29 και 31 και δύο γυναίκες 43 και 59 χρόνων, ενώ αναζητούνταν μία 41χρονη και ταυτοποιήθηκαν άλλα 11  περιφερειακά μέλη.

Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015, οι δράστες αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο για υποτιθέμενες πωλήσεις αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν προκαταβολές σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή μέσω εμβασμάτων σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων ή μέσω τηλεφωνικών ταχυδρομικών επιταγών. Έπειτα, διέκοπταν την τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα και διέγραφαν την αγγελία. Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν αρχικά 41 απάτες από τις οποίες απέσπασαν συνολικά 53.332 ευρώ!
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση