HomeHL-GreeceΤσίπρας: Οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα

Τσίπρας: Οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα

Ενώ προσπάθησε να φανεί μετρημένος, λέγοντας πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «οριστικό τέλος» των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup, παρ΄ότι θέλησε να εμφανιστεί μετρημένος και ξεκίνησε λέγοντας πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

«Αυτό που αφορά και τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί με ιώβεια υπομονή και ψυχραιμία μεγάλες θυσίες, δόθηκε μία σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων, των μνημονίων, με το τέλος του τρίτου προγράμματος, σε ένα χρόνο από σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε», ενώ ανέφερε πως «χθες δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές».

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και «στην εικόνα που διαμορφώνεται». «Η Ελλάδα, όχι μόνο από την χθεσινή εξέλιξη, αλλά από την πορεία του τελευταίου διαστήματος, βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές περιβάλλον. Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και πλέον όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας και έχουμε να διεκδικήσουμε κρίσιμα αιτήματα πολλών δεκαετιών, όπως στην Γενεύη σε δέκα μέρες», είπε.

Ο κύριος Παυλόπουλος επισήμανε πως «την χθεσινή απόφαση πρέπει να την εκλάβουμε ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες».

Θέλω να σας τονίσω ότι είμαι εδώ, παρών, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος, στο πλαίσιο του θεματικού μου ρόλου, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «χθες αποδείχθηκε, με αφορμή την Ελλάδα, η αρχή της αλληλεγγύης με όλα τα προβλήματα λειτουργεί στην Ευρώπη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση