HomeHL-9Συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων από την Κρήτη…για φλεγόμενο πλοίο

Συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων από την Κρήτη…για φλεγόμενο πλοίο

Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ξενοδοχείο του νησιού μεταφέρθηκαν τελικά τα είκοσι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου med Star. που έπιασε φωτιά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ρόδου.

Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού. Παρά το γεγονός ότι είχε κινητοποιηθεί το νοσοκομείο της Ρόδου, τελικά δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν σε κανένα πρώτες βοήθειες.

Στο πλοίο παρέμειναν 12 μέλη του πληρώματος που έδιναν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του.

Στο πλοίο «med star» σημαίας Κύπρου, επέβαιναν συνολικά 32 άτομα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές.

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετέχει και το πυροσβεστικό σκάφος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” από την Κρήτη, το οποίο νωρίς το πρωί ξεκίνησε με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου.

Το πλοίο που είναι ναυλωμένο από την Blue Star είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους 32 επιβαίνοντες οι 20 επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο η οποία και ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο κατέφθασαν άμεσα παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά, μια πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

(φωτό αρχείου)

Protothema.gr /cretapost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση