HomeΚΡΗΤΗΑπλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Παρέμβαση στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που απορροφήθηκαν και εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αναφορά του προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αναφέρονται τα εξής: « … εκκρεμεί η εξόφληση οφειλών σε χιλιάδες ιατρούς της χώρας για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους των ασφαλιστικών ταμείων. Οι οφειλές αυτές υφίστανται εδώ και πολλά έτη. Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις των εκάστοτε αρμόδιων φορέων ότι θα δοθεί λύση στο κρίσιμο αυτό πρόβλημα και θα εξοφληθούν στο ακέραιο όλες οι εκκρεμότητες, εν τούτοις, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος παραγραφής των οφειλών αυτών, κατ’ εφαρμογή του Ν.  4430/2016, ο οποίος αναφέρει ότι εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους δεν εξοφληθούν οι συγκεκριμένες οφειλές, αυτές  θα παραγραφούν οριστικά κι αμετάκλητα, με προφανείς ολέθριες οικονομικές συνέπειες για τους ιατρούς-μέλη μας.

Καταλήγοντας, με την επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ζητά « … την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους συμβεβλημένους ιατρούς μέλη μας, άλλως για την παράταση της προθεσμίας αυτής, μέσω ειδικής ρύθμισης …».

Διαφήμιση
Διαφήμιση