HomeHL-9Πυροβολισμοί εναντίον μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια

Πυροβολισμοί εναντίον μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια

Συνολικά 3 άτομα τραυματίστηκαν - Συνελήφθη ο δράστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε σήμερα όταν ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) εναντίον Ρεπουμπλικανών πολιτικών που έκαναν προπόνηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν συνολικά τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μεταξύ των οποίων ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις και δύο αστυνομικοί. Ο Σκάλις τραυματίστηκε στον γοφό και και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία της Αλεξάντρια, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, ανέφερε πως συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των πυροβολισμών. Ο ύποπτος ο οποίος είναι επίσης τραυματισμένος, «δεν συνιστά πλέον απειλή», διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ένοπλος κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόι, έγραψε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

«Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία», διευκρίνισε η αστυνομία της Αλεξάντρια στον λογαριασμό της στο Twitter.

virginia-1

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσας τον βουλευτή Σκάλις να ουρλιάζει «βοήθεια» αφού ο δράστης άνοιξε πυρ κατά της φρουράς του. Στη συνέχεια τον είδαν να σέρνεται στο γρασίδι του γηπέδου, αφήνοντας πίσω του ίχνη αίματος, προκειμένου να βρει κάλυψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

https://www.youtube.com/watch?v=x72cr7Sh3FY

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μο Μπρους, ο οποίος ήταν παρών στην επίθεση, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην προπόνηση για λόγους ασφαλείας.

«Υπήρχαν αρκετοί βουλευτές πεσμένοι στο έδαφος και μέλη του προσωπικού τους, μετά την επίθεση. Τουλάχιστον ένας από αυτούς είχε τραυματιστεί και χρησιμοποίησα τη ζώνη μου για να σταματήσω την αιμορραγία» είπε στο CNN o Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Αλαμπάμα.

Με βάση τη μαρτυρία του, ο δράστης ήταν λευκός άνδρας, ωστόσο δεν πρόλαβε να προσέξει περισσότερες λεπτομέρειες αφού τον είδε φευγαλέα μόνο για λίγες στιγμές. «Είχε ημιαυαυτόματο και πυροβολούσε αδιάκοπα προς κάθε κατεύθυνση. Φαντάζεστε τον πανικό, κόσμος έτρεχε προς κάθε πλευρά», αναφέρει ο Μπρους, ο οποίος άκουσε τουλάχιστον 50 πυροβολισμούς.

virginia-2

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, Τζεφ Φλέικ, από τη μεριά του περιέγραψε τον δράστη ως λευκό άνδρα, 30 έως 40 ετών, με μαύρα μαλλιά και μπλε Τ-shirt.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Αντιπρόεδρος Πενς έχουν ενημερωθεί για την επίθεση. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σε όσους τραυματίστηκαν»

Μετά από λίγη ώρα τη συμπαράστασή του εξέφρασε και με δική του ανάρτηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τον Σκάλις «αληθινό φίλο και πατριώτη». «Τραυματίστηκε άσχημα αλλά θα αναρρώσει πλήρως», έγραψε ο Τραμπ στο tweet του, συμπληρώνοντας ότι προσεύχεται για εκείνον.

Ο 51χρονος Σκάλις είναι το πρώτο μέλος του Κογκρέσου που πυροβολείται από το 2011, όπως επισημαίνει το CNN. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από έξι χρόνια έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά της Γκάμπριελ Γκίφορντς. Η βουλευτής των Δημοκρατικών επέζησε τελικά όμως σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει δηλώσεις σήμερα, από τον Λευκό Οίκο, σχετικά με το περιστατικό με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε κοντά στην Ουάσιγκτον και στο οποίο τραυματίστηκε μεταξύ άλλων υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναμένεται να γίνουν στις 11.30 το πρωί τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση