HomeHL-9Τρέχουν να προλάβουν οι γονείς…την προθεσμία που εκπνέει

Τρέχουν να προλάβουν οι γονείς…την προθεσμία που εκπνέει

Μείζον ζήτημα για τον οικογενειακό προγραμματισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής ‎2017-2018” ΕΣΠΑ.

Οι γονείς που δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα τις αιτήσεις τους, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, οπότε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής τους.

Αν μη τι άλλο η εισαγωγή των παιδιών τους σε κάποιο παιδικό σταθμό αποτελεί μείζον ζήτημα κάθε χρόνο την περίοδο αυτή για τους γονείς, καθώς με βάση την οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα αυτό, γίνεται στη συνέχεια και ο οικογενειακός προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει από το Σεπτέμβρη.

Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι αιτήσεις, που υποβάλλονται και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με τους γονείς να αγωνιούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, προκειμένου το παιδί τους να εισαχθεί σε κάποιον από αυτούς.

Δυστυχώς όμως αρκετά είναι κάθε χρόνο τα παιδιά, που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μία θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό, προκαλώντας πραγματικά πονοκέφαλο στους γονείς για το πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν μία τέτοια κατάσταση.

Έτσι και φέτος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, περισσότερα από 300 παιδιά αναμένεται να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών του δήμου Ηρακλείου, αν και ο αρμόδιος οργανισμός κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φιλοξενηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός παιδιών σε αυτούς.

Άλλωστε αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου φτάνουν περίπου τις 2.000.

Τα αποτελέσματα φέτος αναμένονται περί τα τέλη Ιουλίου και όχι Αυγούστου ως είθισται, ενώ η προθεσμία για τις αιτήσεις στο Δήμο για τους παιδικούς σταθμούς λήγει στις 23 Ιουνίου.

Οδηγίες

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι:

  • Όσα παιδιά φοιτούσαν μέσω Δήμου στους Παιδικούς Σταθμούς έχουν δικαίωμα Επανεγγραφής στο ΚΕΠΑ το οποίο φοιτούσαν.
  • Όσοι γονείς επιθυμούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλα ΚΕΠΑ θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφη αίτηση στο ΚΕΠΑ το οποίο πήγαιναν και την προηγούμενη χρονιά. Οι αιτήσεις θα κατατείθενται έως και 30/06/2017
  • Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επανεγγράφονται θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω σε φάκελο, στον Παιδικό Σταθμό όπου θα φοιτήσει το Παιδί τους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς τον μήνα Σεπτέμβριο όταν παρουσιαστούν στο ΚΕΠΑ.

Τα δικαιολογητικά για την Επανεγγραφή:

Σε φάκελο στον οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του Παιδιού.

  1. Εκτυπωμένη αίτηση (απο το ηλεκτρονικό σύστημα)
  2. Κάρτα υγείας παιδιού http://dopafmai.gr/images/entypa/AtomikiKartaYgeias.pdf συνοδευόμενη απο φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας (εμβόλια)
  3. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.
Διαφήμιση
Διαφήμιση