HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηράκλειου: «Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες»

ΝΟΔΕ Ηράκλειου: «Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες»

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην άφιξη των πρώτων προσφύγων στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας που υλοποιείται στην Κρήτη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η Κρήτη καλωσορίζει τους πρώτους πρόσφυγες που έρχονται στο νησί μας. Η φιλοξενία και ο ανθρωπισμός των Κρητικών αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του πολιτισμού μας, της παράδοσης και της κουλτούρας μας.

Σε απάντηση όλων όσων με λαϊκίστικες κορώνες ΄΄έτρεξαν να πουν και να γράψουν»΄΄ εναντίον των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και να μας χαρακτηρίσουν ΄΄ξενοφοβικούς΄΄ και ΄΄φασίστες΄΄ τον Ιούλιο – Αύγουστο 2016, τους απαντούμε ότι εξαιτίας των πρωτοβουλιών του κόμματος και των Βουλευτών της περιφέρεια Κρήτης, αντί να έχουμε χιλιάδες προσφύγων χωρίς σχεδιασμό, στοιβαγμένους σε εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και χωρίς να έχουν διασφαλιστεί βασικά ζητήματα φιλοξενίας όπως αρχικά είχαν μεθοδεύσει… , σήμερα έχουμε μερικές εκατοντάδες οικογένειες, σε μισθωμένα διαμερίσματα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Αντί των λαϊκίστικων πύρινων λόγων γεμάτων συναισθηματικής φόρτισης, σήμερα έχουμε ένα καλύτερο-απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα- όχι τέλειο, πλάνο υποδοχής.

Αντί να δεχόμαστε ό,τι ΄΄σερβίρει΄΄ ο ΄΄ενορχηστρωτής της μιζέριας και της ανοργανωσιάς΄΄ κ. Μουζάλας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απαιτήσαμε και επιβάλλαμε προετοιμασία, όρους και προϋποθέσεις για τη φιλοξενία προσφύγων στο Ηράκλειο.

Αντί να βιάζονται κάποιοι να κρίνουν, καλό είναι να πρυτανεύει η λογική και ο ρεαλισμός, και τους καλούμε να προσχωρήσουν στη λογική της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και των υπεύθυνων διεκδικήσεων που δικαιώνονται καθημερινά.

Ως ΝΟΔΕ Ηρακλείου δεσμευόμαστε ότι θα αναπτύξουμε άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξη των οικογενειών προσφύγων που έρχονται στο Ηράκλειο και καλούμε την κοινωνία της Κρήτης με ευαισθησία και ανθρωπισμό να συμβάλλει στις προσπάθειές μας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση