HomeHL-9Εγκαταστάθηκαν στο Ηράκλειο οι πρώτοι πρόσφυγες

Εγκαταστάθηκαν στο Ηράκλειο οι πρώτοι πρόσφυγες

Σταδιακά η άφιξη και των υπολοίπων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο έφθασαν σήμερα και εγκαταστάθηκαν στον προσωρινό τόπο της φιλοξενίας τους οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου και περιμένουν την έγκρισή του.

Πρόκειται για τρεις μονογονεϊκές οικογένειες, και πιο συγκεκριμένα για τρεις μητέρες με τα παιδιά τους, συνολικά επτά, ηλικίας από 2 έως και 12 ετών.

Μάλιστα, κατόπιν δικής τους επιθυμίας οι δύο από τις τρεις συγκατοικούν, καθώς γνωρίζονταν από το παρελθόν.

Έτσι, αξιοποιήθηκαν δύο από τα διαθέσιμα σπίτια του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στο Ηράκλειο, ενώ σύμφωνα με τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που έχουν την ευθύνη του συντονισμού για την υποδοχή, φιλοξενία και παραμονή των προσφύγων σε τοπικό επίπεδο, κάθε προσφορά Ηρακλειώτη που επιθυμεί να διαθέσει το σπίτι του ή το διαμέρισμά του είναι ευπρόσδεκτη.

Οι τρεις οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου, με τη βοήθεια των ιθυνόντων θα προσπαθήσουν να εγκλιματιστούν, ενώ έχουν εφοδιαστεί με ειδικές κάρτες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μέσω των οποίων θα μπορούν να προμηθεύονται όλα όσα χρειάζονται για τη διατροφή και τη διαβίωσή τους.

Σταδιακά, τις επόμενες ημέρες θα φθάνουν κι άλλες οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο αρχικά στο Ηράκλειο και κατόπιν και στις άλλες περιοχές της Κρήτης. Η άφιξή τους θα γίνεται τμηματικά, με διακριτικότητα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017.

Υπενθυμίζεται πως η παραμονή των προσφύγων είναι προσωρινή μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις οικογένειες που έφτασαν στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα ζούσαν σε κέντρα φιλοξενίας σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση