HomeHL-MarketΗ Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη μίλησαν ο πρόεδρος Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, Agenda 2020, και τις πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασαν σε 500 εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και φορέων της Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου στο «Μακεδονία Παλλάς».

Η διοίκηση της Τράπεζας διαβεβαίωσε τον παραγωγικό και επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και του βορειοελλαδικού τόξου γενικότερα, ότι η Τράπεζα Πειραιώς με υπευθυνότητα και συνέπεια, θα στηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ο αγροτικός τομέας, δύο πεδία στα οποία η Τράπεζα κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά.

Γιώργος Χαντζηνικολάου

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου εξέφρασε την αισιοδοξία του, τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται αυτές τις ώρες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όσο και για την πορεία τη οικονομίας, καθώς -όπως είπε- καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2017.

«Η σταδιακή ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων θα επιτρέψει στις τράπεζες να μειώσουν τα αποθέματα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας» επισήμανε, αναφερόμενος στις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της χώρας.

Ειδικά για την Τράπεζα Πειραιώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα συνεχίσει να ισχυροποιείται και να αναπτύσσεται με βάση το νέο στρατηγικό σχέδιο που έχει η διοίκηση και τον οδικό χάρτη για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέχρι το 2020.

Στη δική του ομιλία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου υπογράμμισε ότι «ρόλος μας είναι να είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες.

Το συγκεκριμένο στόχο η τράπεζα θα τον επιτύχει λειτουργώντας πελατοκεντρικά, κατανοώντας επακριβώς τις ανάγκες των πελατών της και προσφέροντας τις πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις». Όπως είπε, «είναι επιλογή μας να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουμε στο τέλος του 2020, τα 5 δισ. ευρώ ετησίως από τα 2 δισ. που ήταν το 2016».

Χρήστος Μεγάλου

Αναφερόμενος στο νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας, την Agenda 2020, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι «όραμά μας είναι η Τράπεζα Πειραιώς να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους της».

Σύμφωνα με τον διευθύνονται σύμβουλο της Τράπεζας «η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει βαθύ διαρθρωτικό μετασχηματισμό του παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τις επενδύσεις σε υποδομές, σε νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού».

Με αυτά τα δεδομένα -όπως είπε ο κ. Μεγάλου-  «η Τράπεζα Πειραιώς επικεντρώνεται όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Μεγάλου στην ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση, κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.  «Η Β. Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, παραγωγικές και επιχειρηματικές, να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδεικτικά στα πρωτοπόρα έργα στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχει χρηματοδοτήσει η Τράπεζα στην περιοχή.

Πρόκειται για καινοτόμες μονάδες βιοαερίου -επτά έχουν κατασκευαστεί τα δυο τελευταία χρόνια και άλλες τέσσερις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, δίνοντας νέα αναπτυξιακή προοπτική στις περιοχές που υλοποιούνται.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση