HomeΚΡΗΤΗ«Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μας εξασφάλισαν μια ελεύθερη πατρίδα»

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μας εξασφάλισαν μια ελεύθερη πατρίδα»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για την επέτειο του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με  την εκδήλωση μνήμης της επετείου για το μεγάλο σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, 13-14 Ιουνίου 1942:

«Σήμερα εκφράζουμε το σεβασμό και το θαυμασμό μας σε μια ηρωική πράξη. Τιμούμε την διάθεση για αυτοθυσία έξι ηρώων, που δεν δίστασαν να προσφέρουν την ίδια τους τη ζωή στο βωμό της υπεράσπισης της ελευθερίας. Έξι άνθρωποι, τρεις εθνικότητες (Άγγλοι, Γάλλοι, Έλληνες), ένας παράτολμος στόχος: η καταστροφή των γερμανικών αεροπλάνων και εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το καλοκαίρι του 1942.

Η επίδραση του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήταν σημαντική για την εξέλιξη των γερμανικών επιχειρήσεων στην Αφρική. Μαζί με μια σειρά όμοιων επιτυχών επιχειρήσεων μπόρεσαν να οδηγήσουν στην σταδιακή αλλαγή της πορείας του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Τιμούμε και δοξάζουμε τους έξι αυτούς άνδρες για το ηρωϊκό τους κατόρθωμα, που αντανακλά τη γενναιότητα, το θάρρος, την αυταπάρνηση και τον ασίγαστο πόθο για τη λευτεριά. Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μας εξασφάλισαν μια ελεύθερη πατρίδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση