HomeΕΛΛΑΔΑΚέρκυρα: 40χρονη Γερμανίδα διακινούσε ανήλικα με τα διαβατήρια των δικών της παιδιών!

Κέρκυρα: 40χρονη Γερμανίδα διακινούσε ανήλικα με τα διαβατήρια των δικών της παιδιών!

Πρωτοφανές περιστατικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση διακίνησης ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών που αποκαλύφθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού. Μια Τουρκάλα με γερμανική υπηκοότητα συνόδευε δύο αδελφάκια με τα διαβατήρια των… δικών της παιδιών, τα οποία μάλιστα φέρεται να είχε αρπάξει από τον πατέρα τους!

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο αστυνομικός είδε ότι προορισμός της 40χρονης Γερμανίδας, του 12χρονου κοριτσιού και του 6χρονου αγοριού δεν ήταν η Γερμανία αλλά η Γαλλία. Ερευνώντας τα στοιχεία των δυο παιδιών, διαπίστωσε ότι ο πατέρας τους στην Γερμανία είχε δηλώσει αρπαγή από την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα τους, που είχε φύγει με αυτά εκτός χώρας!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων, αλλά όταν ρώτησαν το κοριτσάκι εκείνο απάντησε αρχικά πως είναι από την Τυνησία και στη συνέχεια από το Αφγανιστάν! Έτσι, διαπιστώθηκε ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκαν στα… πραγματικά παιδιά της 40χρονης, για την οποία ερευνάται αν έχει διακινήσει και άλλα ανήλικα στην Ευρώπη. Σε βάρος της, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα και τα ταξιδιωτικά έγγραφα των παιδιών της κατασχέθηκαν, μαζί με 380 ευρώ.

Μέσω Ιντερπόλ και Europol ενημερώθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές αστυνομίες για να εντοπιστούντα πραγματικά παιδιά και να αποδοθούν στον πατέρα τους που έχει την επιμέλεια. Στο μεταξύ, η βιολογική μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών που συνόδευε η Γερμανίδα, φέρεται να εντοπίστηκε σε δομή φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση