HomeHL-9Υπόθεση λαθραίων τσιγάρων: Τώρα ψάχνουν τον παραλήπτη του φορτίου

Υπόθεση λαθραίων τσιγάρων: Τώρα ψάχνουν τον παραλήπτη του φορτίου

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ουκρανικό αλιευτικό-φάντασμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ για το πλοίο με το ύποπτο φορτίο που πιάστηκε πριν από επτά μήνες στα δίχτυα των Λιμενικών Αρχών, εκτός από την Δικαιοσύνη, απασχολεί τώρα και τη Βουλή με αφορμή τις παρεμβάσεις αρχηγών κομμάτων και βουλευτών της αντιπολίτευσης που ζητούν από την κυβέρνηση να ρίξει άπλετο φως.

Να διαψεύσει τις πληροφορίες ή να τις επιβεβαιώσει ανακοινώνοντας και την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση» καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητά να πληροφορηθεί ποιών εταιριών προϊόντα βρέθηκαν μέσα στο πλοίο.

«Υπάρχουν και σε ποια ποσότητα τσιγάρα της εταιρίας ΣΕΚΑΠ;» ρωτάει ο κ. Λοβέρδος τον υπουργό Οικονομικών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ότι εκείνος ήταν που έδωσε εντολή να μεταφερθεί το πλοίο στα Χανιά και να ερευνηθεί το φορτίο του, προσθέτοντας ότι σε δυο μέρες θα είναι σε θέση να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Όμως γιατί χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες και ένα μόλις ένα δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για να αναγκαστούν υπουργείο και αρμόδιες Αρχές να ψάξουν την υπόθεση εις βάθος ;

Γιατί ενώ το πλοίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει πριν από ένα μήνα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων διέταξε την δέσμευση του;

Πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς έχει συμβεί με το αλιευτικό από την Ουκρανία που σε μια νύχτα «βαφτίστηκε» φορτηγό και εξέπλευσε από το αμαρτωλό Μόντενεγκρο το οποίο- να σημειωθεί- θεωρείται κέντρο διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με προορισμό την Βηρυτό, σχολίασαν στο protothema.gr ότι η υπόθεση κρύβει πολλές παγίδες αλλά και πολλές εκπλήξεις. Ότι υπάρχουν ασυναρμολόγητα κομμάτια του παζλ που μόλις συμπληρωθούν θα αναδείξουν την πραγματική διάσταση αυτής της μυστηριώδους υπόθεσης.

Σημείωσαν δε ότι η προκαταρτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων και βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της και να οδηγήσει στην διαλεύκανση της.

Για να γίνει όμως αυτό, σχολίασαν με νόημα, πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα πρόσωπα- κλειδιά, όπως για παράδειγμα ο παραλήπτης του εμπορεύματος στην Βηρυτό.

Αυτόν αναζητούν τώρα οι Αρχές, αποκαλύπτουν στο protothema.gr τελωνειακές πηγές.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: Αν ο παραλήπτης αρνηθεί την οποιαδήποτε σχέση με το φορτίο τότε ίσως έχουμε να κάνουμε με υπόθεση λαθρεμπορίας, ακόμα κι αν διαπιστωθεί πως τα χαρτιά που έχει ο κυβερνήτης του πλοίου και αφορούν στην μεταφορά των τσιγάρων δεν εμφανίζουν παρατυπίες.

Την ίδια στιγμή η ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, σε νέα ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, επαναλαμβάνοντας όπως και στην πρώτη ανακοίνωση της, ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τις Αρχές. Δεν διαψεύδει ωστόσο την πληροφορία ότι ένα μεγάλο μέρος του φορτίου που βρίσκεται σφραγισμένο από τις ελληνικές Τελωνειακές Αρχές στο αμπάρι του αλιευτικού περιέχει δικά της προϊόντα.

«Η εταιρία μας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν μας έχει ζητηθεί αρμοδίως να παράσχουμε πληροφορίες, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση