Το κατώφλι του Τριμελές Εφετείου Ανατολικής Κρήτης πέρασαν σήμερα ο 52χρονος αγρότης και ο 22χρονος γιος του για την υπόθεση της τεράστιας χασισοφυτείας με περισσότερα από 900 δενδρύλλια που βρέθηκαν τον Μάιο του 2016 μέσα σε θερμοκήπιο σε παραθαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας.

Ο 52χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 χρόνια και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ενώ η απόφαση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο αθώωσε τον 22χρονο γιο του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο 52χρονος στην ανακρίτρια Λασιθίου είπε ότι τα δενδρύλλια χασίς τα καλλιεργούσε για θεραπευτικές ιδιότητες ενώ ο γιος του δεν είχε καμία ανάμειξη.

Το χρονικό

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από συνεχιζόμενη έρευνα της αστυνομίας η οποία είχε πληροφορίες για την δράση τόσο του πατέρα όσο και του γιου.

Οι άνδρες της αστυνομίας έθεσαν τους δύο άνδρες σε παρακολούθηση και στις 10 Μαΐου 2016 στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.

Οι αρχές έκαναν έλεγχο στο θερμοκήπιο που διατηρεί ο 52χρονος στην Ιεράπετρα και εκεί βρέθηκαν 906 δενδρύλλια χασίς ύψους έως και 1,60 μ. τα οποία και ξεριζώθηκαν.

Μέσα στον χώρο του θερμοκηπίου βρισκόταν ο 52χρονος ο οποίος και συνελήφθη ενώ ο γιος του ήταν σε μία αγροικία που υπήρχε δίπλα στο θερμοκήπιο με τις αρχές να του περνάνε τις χειροπέδες.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην αγροικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας και διάφορα εργαλεία τα οποία οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση